27/06/2015 13:14

"Otvoreni kavez" Siniše Galića u selekciji Nacionalna klasa

Nacionalna klasa predstavlja film "Otvoreni kavez" Siniše Galića. "Otvoreni kavez" biće prikazan u subotu 4. jula sa početkom u 22:00, u bioskopu Quarter Indoor Cinema. U filmu, Ana, mlada fotoreporterka iz Berlina, putuje u Srbiju da napravi reportažu o izbeglicama. Po dolasku u Beograd saznaje da neće moći da sprovede projekat kako je planirala. Preko taksiste Džeki upoznaje nepoverljivu mladu izbeglicu Maju  koja radi u obližnjem restoranu brze hrane. Maja je nezadovoljna životom u Srbiji i sanja o novom početku negde u inostranstvu. U pokušaju da sprovede svoj projekat do kraja, Ana počinje tajno da pravi prilog o Maji. Zaslepljena željom da pobegne iz Srbije, Maja ne uviđa Anine prave namere.OPEN CAGE (TRAILER) from Siniša Galić on Vimeo.

Siniša Galić je rođen 1984. godine u Tuzli. Od 1992. živi i radi u Berlinu, gde je 2013. diplomirao na odseku za Audiovizuelne medije i kinematografiju. 2014. godine upisuje master studije filmske i televizijske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Siniša je radio kao reditelj, direktor fotografije, montažer za nemačke filmske i TV produkcije. Režirao je kratkometražne filmove Barijere (Schranken des Lebens, 2009) i Trojan Collateral Damage (2010), dokumentarne filmove U Sivom Gradu (2010), Originalstempel von frueher (2011), a u postprodukciji je njegov dokumentarni film Peter (2015). Film Otvoreni kavez je njegov diplomski rad.

* * *

Ovde pogledajte listu filmova selekcije Nacionalna klasa.

Ove godine se družimo na potpuno novoj lokaciji, gde će Cinema City ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo. Stoga, informišite se i o ulaznicama i satnici, festival se bliži!

#CinemaCity2015