12/06/2010 06:09

Osmi dan festivala Cinema City

Poslednji dan festivala Cinema City 2010. počinje u 11h, u SNP-u, projekcijom filma „Dadilja Mekfi i veliki prasak“ iz selekcije The Cool Kidz. Nakon toga sledi odličan animirani film „Kako da dresirate svog zmaja“. U terminu od 15:30h biće prikazana reprizna projekcija filma „Motel Nana“. Program nastavlja dalje u okvirima selekcije Nacionalna klasa projekcijom filma „Medeni mesec“ Gorana Paskaljevića, koji će publika festivala moći da pogleda u 18h. U 20:30h sledi film „Kao rani mraz“ u režiji Đorđa Balaševića. U petnaest minuta posle ponoći biće prikazana prva reprizna projekcija „Srpskog filma“. Termin za dodatnu projekciju je u noći između subote, 12.06, na nedelju, 13.06, sa početkom u 2:30h, takođe u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Pera Dobrinović.

U Katoličkoj porti, nakon svečane ceremonije zatvaranja, kojoj će da prisustvuje specijalni gost festivala, austrijski ambasador, dr Klemens Koja, u 21:00h uslediće Oskarom ovenčan film „Katanac za bol“ slavne Ketrin Bigelou.

U velikoj sali Pozorišta mladih, u 18h sledi naknadno dodata projekcija filma "Hajde da pravimo novac". U 20h biće prikazan čuveni austrijski film, „Bela traka“, dobitnik Zlatne palme u Kanu 2009. U 22:45h sledi filma „Kontak“, Riči Hotina, slavnog DJ-a. U maloj sali u 18h će biti prikazan kratki film „Žena u ljubičastom“ iz projekta Sarajevo grad filma 2009, po čijem završetku, u 18:30h, sledi film „Rođene ubice“ koji je prvi dan festivala bio prikazan u čast specijalne gošće, slavne Džulijet Luis.

Projekcije u Dunavskom parku, omiljenoj lokaciji naših posetilaca, počinju u 21:15h, prikazivanjem kultne japanske anime „Paprika“, dok u 23:15h sledi film „Elektroma Daft Panka“ čuvenog francuskog elektro sastava.

U Muzeju savremene umentnosti Vojvodine, sa početkom u 20h, biće prikazan dokumentarni film „Zabranjeni bez zabrane“ Dinka Tucakovića i Milana Nikodijevića, koji govori o jednoj od najvrednijih perioda domaće kinematografije – o poetici „crnog talasa“. 22:00h je termin za čuveni klasik Luisa Bunjuela, "Fantom slobode", kojim se zatvara publici naročito draga selekcija pod nazivom Peđina lektira svetskog filma.