11/06/2016 19:35

Originalna studija samoće pojedinca: "Alojz" u selekciji 360°

Ne propustite odličnu dramu "Alojz" na festivalu Cinema City

"Pedantna i originalna studija samoće pojedinca u vremenu kada se od tehnologije očekuje da ljudima omogući bolju i raznovrsniju komunikaciju. Naravno da autor Tobias Nole insistira na posebnosti i različitosti svog glavnog junaka, jer upravo tako može sasvim da ga analizira i predstavlja, da ga vodi do kraja - ma kakav da je, ali kraja" - poručuje selektor programa 360°, Petar Protić.Film prikazuje neobičnog junaka, Alojza Adorna, privatnog detektiva, koji dobrovoljno provodi život u sigurnoj senci svoga oca, dok zajedno vode istrage. Život posmatra sa isto tako sigurnog odstojanja, kroz video kameru, opsesivno pregledajući snimke svakodnevno proživljenog. Međutim, nakon smrti oca, Alojzovo utočište se raspada...

Nakon misterioznog poziva, povučeni privatni detektiv pristaje na igru spletki i intriga. Fasciniran glasom žene sa kojom je u kontaktu jedino putem telefona, on postepeno otkriva ceo izmišljeni univerzum koji će mu pomoći da izađe iz sopstvene izolacije.
Reditelj Tobijas Nole, rođen je 1976. u Cirihu. Studirao na Fakultetu vizuelnih umetnosti u Njujorku. Njegov kratkometražni film "Rene" (2008) prikazan je na festivalima širom sveta, osvojivši nekoliko nagrada. Jedan je od autora filma "Wonderland", koji je imao premijeru na Lokarnu 2015. "Alojz" je njegov prvi igrani film koji je režirao, napisao scenario i montirao. Razvijen je u okviru Torino film laba i izabran je za programe "Cinémart" i "Berlinale Co-Production Market".Vidimo se uskoro na festivalu #CinemaCity2016!

Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

Družimo se od 25. juna do 2. jula u Kineskoj četvrti i Limanskom parku!