31/08/2013 10:52

Novosadska publika naročito voli Up to 10 000 Bucks

Koordinatorka programa: Dina Vuković

Ovogodišnji program Up to 10,000 bucks je odlično posećen kao i svake godine. Publika se odmah navikla na novu salu, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, koja je svakim danom sve punija. Tako su mladi ljudi sedeli na stepenicama čitavih 90 minuta programa i uživali u filmovima. Potpuno različiti filmovi smenjuju se jedan za drugim, a publika ima prilike da u 90 min pogleda raznovrsna filmska ostvarenja i kroz sasvim različite priče, u različitim formama - od animiranog, preko igranog, dokumentarnog do eksperimentalnog filma, proživi različite emocije i doživljaje.


Jako sam zadovoljna što ovaj program nastavlja da živi. U Muzeju imate priliku da vidite filmove koji često nikad i ne dobiju priliku da budu prikazani na velikom platnu. A to su veliki talenti! Umetnici koji su uspeli da sa jako malo novca, a sa mnogo truda i volje ostvare svoju ideju i naprave film. To nije mala stvar, posebno danas kada sve košta i plaća se na sat. Za to je potrebna hrabrost i odricanje. Oni su to uspeli, a u to su se uverili svi koji su prate ovaj program.

Nije potreban skup kostim, šminka i mnogo efekata da biste nasmejali ili rasplakali publiku. Potreban je talenat, potrebna je mašta i odlučnost i to je ono što predstavlja selekciju Up to 10,000 bucks.

Zaista sam srećna što je novosadska publika iz godine u godinu sve više zainteresovana za ove autore, jer to je ono što njih motiviše da nastave da stvaraju!