01/07/2016 11:58

Nove filmske i muzičke avanture sedmog dana festivala Cinema City

Cinema City petak donosi sjajnu zabavu - čekamo vas

Sedmi dan, obožavaoci dobrog filma na lokaciji Amstel Open Air Cinema započinju u 21:00h filmom Vlažnost, Nikole Ljuce iz selekcije Nacionala klasa. Videćete kako Petar na sve načine pokušava da stvori lažnu sliku idealne porodične situacije nakon što je njegova žena otišla, a zatim da, kako god zna i ume, zastavi urušavanja svog unutrašnjeg sveta koji se obrušava na njega. U 23:15h Babak Jalalijevi Radio snovi oduševiće komičnom pričom o maloj radio-stanici u koju uživo dolazi, niko drugi, do bend Metallica. Međutim, svakodnevni problemi iskrsavaju i u ovako važnoj prilici. Smeh zagarantovan!Druga linija
, Nenada Miloševića, o novosadskoj neoavangardnoj sceni ’70ih godina na kojoj su neprikosnoveni veliki Želimir Žilinik, Slobodan Tišma i drugi, prikazuje se u 21:00h u SKCNS Fabrika Open Air Cinema.
U 23:00h uživaćete u 17-minutnom, futurističkom filmu Lorana Ruia, Na granici, koji prati grupu migranata 2022. godine, željnu da uđe u siromašnu, srećnu Srbiju. Problemi nastaju kada takva Srbija izgradi antimigracioni zid. Nakon toga u 23:30, videćete na platnu ženu, Ljubicu Otašević, zbog koje je, čak, Ivo Andrić dolazio na Mali Kalemegdan. Stoga, ne propustite ostvarenje Izbrisano iz biografije Vuka Dapčevića.


Indoor cinema u 18:00h sa Kanskog festivala stiže ostvarenje Asafa Polonskog, Sedmica i jedan dan, film o bračnom paru koji se suočava sa nastavkom života nakon smrti sina bez imalo patetike. U 20:00h sledi film Klemona Kožitora Ni na nebu ni na zemlji, priča o odnosima vojnog komandata i njegovih vojnika koji se dodatno komplikuje komandantovim gubitkom razuma. Sve to postaje zanimljivije, jer komandanta tumači sjajni Žeremi Renie. U 22:00h ne treba propustiti selekciju Up to 10.000 Bucks koja dokazuje da su ideja i emocije važnije i od budžeta za snimanje filma - pogledajte: Mogli smo, trebali je, nismo..., Krivac, Egmen, Svetski rekorderi. U 23h sledi, usled velikog interesovanja, naknadno organizovana projekcija filma "Dobra žena" Mirjane Karanović.

Film koji je oduševio obožavaoce Dženis Džoplin, poštovaoce roka i bluza, ali i ljubitelje muzike i dobrog filma, Dženis Džoplin, mala tužna devojka, ćete imati priliku da pogledate u 21:00h u Firchie Think Tanku. Nakon čega sledi žurka - poznati konceptualni umetnik, slikar i glumac, Uroš Đurić, u petak 1. juna zauzeće mesto za DJ pultom i, kao i uvek, fenomenalnim muzičkim izborom uvešće posetioce Firchie Think Tank studija u sjajno raspoloženje.

Brod teatar u 21:00h prikazuje Četiri pasoša, film Mihajla Jevtića o emigraciji, Jugoslaviji i ličnom snalaženju u tom prostoru i vremenu. I za slučaj da ste propustili jučerašnje fenomenalne kratke niskobudžetne filmove, ovde ih možete pogledati od 23h.
Kvalitetnim filmom, dobrom muzikom i pozitivnim raspoloženjem
obeležavamo sedmi festivalski dan!


Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

#CinemaCity2016 @ kreativna četvrt.