23/05/2013 12:19

Ne propustite poziv na radionicu dokumentarnog filma FILM IT LOUD
This programme is
funded by the EU
Festival dokumentarnog rock filma DORF iz Vinkovaca i Cinema City internacionalni filmski festival iz Novog Sada pozivaju filmske autore i studente iz Srbije i Hrvatske na učestvovanje u radionici dokumentarnog muzičkog filma FILM IT LOUD.

Za prijavu na radionicu je potrebno sledeće:
- starost do 30 godina
- znanje engleskog jezika
- priložiti biografiju (poželjno i dosadašnje radove, u digitalnom formatu)
- kopija pasoša/lične karte

Radionica FILM IT LOUD će se održati tokom šestog festivala Cinema City u Novom Sadu, koji ove godine traje od 26.08 – 01.09.2013.

Kroz teorijski i praktični rad polaznici će imati priliku da razmene iskustva sa predavačima radeći na zajedničkom dokumentarnom projektu koji će pratiti muzička događanja u okviru festivalskog programa Planet Rock na Cinema City 2013. Radionicu i masterklasove vodiće 3 predavača iz zemalja EU, kao i izabrani mentori.

Postprodukcija snimljenog materijala biće organizovana po završetku festivala Cinema City, u Novom Sadu, a prema dogovorenom rasporedu

Rezultat zajedničkog rada biće premijerno prikazan na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF 2014. godine u Vinkovcima, nakon čega će biti predstavljen po Hrvatskoj, Srbiji i ostalim zemljama. Organizatori radionice snose troškove boravka i hrane u Novom Sadu tokom održavanja radionice i postprodukcije.

Od ukupnog broja prijavljenih polaznika posebna komisija će odabrati 10 učesnika iz Srbija i 10 iz Hrvatske, i objaviti njihova imena najkasnije do 15. jula 2013. godine na zvaničnim stranicama festivala DORF I Cinema City, a odabrani učesnici biće kontaktirani putem e-maila.

Prijave je potrebno poslati do 01. jula 2013. godine na adresu:

Udruženje Cinema City (za radionicu Film it LouD)
Bogoboja Atanackovića 8,
21 000 Novi Sad

Odnosno na e-mail: [email protected]

Radionica FILM IT LOUD je deo istoimenog projekta, koji se finansira iz fonda pretpristupne pomoći EU - IPA II Prekogranična saradnja Hrvatska – Srbija. Projekat su inicirali Udruga ljubitelja filma “RARE” Vinkovci i Udruženje Cinema City iz Novog Sada. Film it LouD, u trajanju od 12 meseci, ima za cilj da podstakne prekograničnu kulturnu saradnju i razvije saradnju mladih umetnika na području filma i muzike.