08/06/2016 11:43

Ne propustite legendarnog Ramba na zatvaranju festivala Cinema City

Fuzija žanrova i refleksivnih tekstova, uz dobro poznatu harizmu legendarog Ramba, 2. jula, zatvoriće 9. Cinema City festival

Deveti Cinema City internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti u Novom Sadu, pored sjajnih debitantskih filmskih ostvarenja, donosi publici i muzički nastup jednog od najznačajnijih umetnika i muzičara našeg regiona, Ramba Amadeusa. Fuzija žanrova i refleksivnih tekstova, uz dobro poznatu harizmu legendarog Ramba, 2. jula, zatvoriće 9. Cinema City festival.


Cinema City filmski festival održaće se ove godine po deveti put od 25. juna do 2. jula na jedinstvenoj novosadskoj lokaciji, u kreativnoj četvrti koju čine Limanski park i Kineska četvrt.

Kao i do sada, očekuje nas nesvakidašnji filmski izbor, kakav publika nema priliku da vidi na uobičajnim bioskopskim repetoarima. Program je baziran na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata, kao i na odličnom muzičkom programu iz našeg okruženja - koji nam donosi nastup sjajnih Jinxa na otvaranju festivala 25. juna.

Rambo Amadeus, jedan od najznačajnijih umetnika i muzičara u regionu, autor je preko deset solo i zajedničkih albuma. Kao enfant terrible jugoslovenske rok scene, zauvek je pomerio granice rok izraza. Njegov najnoviji album “Vrh Dna” predstavlja satirične tekstove o sudbini malog čoveka u vihorima života, dokazujući da je Rambo jedan od retkih veterana iz doba jugoslovenske scene čije kritičko pero nije otupelo.


U nastupu, koji Rambo Amadeus uvek pažljivo pripremi za svoju publiku, posetioci Cinema City festivala moći će da uživaju u subotu, 2. jula, u Kineskoj četvrti. Nove, kao i omiljene stare numere biće obojene humorom, improvizacijom i dobro poznatom satiričnom oštricom ovog umetnika, obećavajući publici nezaboravan koncert.

Pored nastupa Jinxa i Ramba Amadeusa, tokom osam dana festivala pred nama je i izbor kvalitetnog filmskog programa. Selekcija Nacionalna klasa donosi novi talas srpske kinematografije, Fresh Danube Films, prve i druge arthouse filmove dunavskog regiona, Up to 10,000 Bucks i ove godine biće sinonim za najbolje niskobudžetne filmove iz celog sveta, 360° doneće panoramski prikaz debitantskih festivalskih hitova, dok će Planet Rock program predstaviti filmsko-muzička svedočanstva o umetnicima koji su promenili svet.


Deveti Cinema City održaće se u Kineskoj četvrti i Limanskom parku u Novom Sadu. Nove festivalske lokacije prošlogodišnjeg izdanja pronašle su svoj put do srca publike i organizatora festivala, te će posetioci ove godine imati priliku da uživaju i u novim i skrivenim prostorima Kineske četvrti!


Vidimo se na #CinemaCity2016!