27/06/2014 12:36

Ne propustite danas na Cinema City festivalu!

Na bogatom repertoaru festivala Cinema City, filmovi različitog žanra i iz svih delova sveta. Danas predlažemo da, između ostalog, pogledate izraelsko ostvarenje "Popuni prazninu" autorke Rame Burštejn. Film "Popuni prazninu", nagrađen sa sedam nacionalnih priznanja "Ofir" i glavnom nagradom filmskog festivala u Veneciji za najbolju žensku ulogu, biće prikazan na festivalu Cinema City u okviru selekcije Tribute to Israeli Film.

Elegantan i slojevit film "Popuni prazninu" retka je prilika da se zaviri u zatvoreni svet ortodoksnih Jevreja i njihov način života. I sama ortodoksna Jevrejka, rediteljka je imala privilegovan pristup tokom rada na ovom filmu koji je sniman tri godine. Film će biti prikazan u 20:15h u sali dva bioskopa Arena Cineplex.

U 22:30h u bioskopu Arena Cineplex sala 5 pogledajte fenomenalan dokumentarni film "Katedrale kulture". Film „Katedrale kulture“ nudi šest potresnih odgovora na ovo pitanje. Baveći se duhom građevina, ovaj 3D film pušta da šest upečatljivih i veoma različitih objekata govore svaki za sebe, analizirajući ljudski život iz perspektive struktura koje je stvorio čovek. Šest priznatih filmskih stvaralaca unose sopstveni vizualni stil i umetnički pristup u ovaj projekat.

Oni nam pokazuju da su zgrade materijalna manifestacija ljudskih razmišljanja i akcija: Berlinska filharmonija – ikona modernosti, Nacionalna biblioteka Rusije – kraljevstvo misli, Zatvor Halden – najhumaniji zatvor na svetu, Institut Salk – institut za naučna istraživanja, Opera u Oslu – futuristička simbioza umetnosti i života i Pompidu centar – pogon moderne kulture. Film „Katedrale kulture“ istražuje principe kojima svaka od ovih znamenitosti odražava našu kulturu i čuva kolektivno pamćenje.

U bioskopu na otvorenom, Amstel open air, u 22:30h pogledajte "Krvavo leto". Vampirska - horor - komedija originalnog Onura Tukela, "Krvavo leto", predstavljena je vrlo uspešno na ovogodišnjem Tribeka festivalu. U crnoj komediji o vezama, privlačnosti, posvećenosti i pravom značenju termina "večnost", čuveni bruklinski reditelj i scenarista pojavljuje se i kao glavni glumac. Film prikazuje Erika, ciničnog i emotivno zakržljalog Njujorčanina, koji odbacuje prosidbu svoje dugogodišnje devojke i, na velika vrata, ulazi u krizu srednjeg doba. Zaglavljen na poslu bez perspektive, bez imalo šarma u vezama, još manje u krevetu, čini se da Erik nema razloga za nadu. Ali sve se menja jedne sudbonosne noći kada naleti na vampira. Sledeći dan shvata da je njegovo samopouzdanje okrepljeno, a da strahovitu bol u stomaku može da obuzda samo krv...