30/06/2016 12:52

Nastavljamo tempom kvalitetnog filma i muzike šesti dan Cinema City festivala

Kreativan Cinema City četvrtak je pred nama

Šesti dan festivala, nastavljamo u fenomenalnom raspoloženju - na tragu prvih pet dana, kada su filmske projekcije privukle impresivan broj publike. Današnji pregled repertoara, koji obećava sjajan novi festivalski provod, počinjemo filmovima na lokaciji Indoor Cinema, kada će u 18h biti prikazana reprizna projekcija filma "Dobra žena" Mirjane Karanović, rediteljskog prvenca čuvene glumice, koji prikazuje prelomni trenutak i „buđenje“ glavne junakinje iz ušuškanog provincijskog raja.




U 20:00h u filmu "Kalifornija" Marine Person videćemo kako je to biti adolescent ‘84e i koje probleme to nosi sa sobom. Iskrena preporuka! Nakon toga, kratki, niskobudžetni filmovi oduševiće vas kao i prethodnih dana: Koža cimeta, Radije ne bih da kažem, Oprostite, Sartr, ljubav i kobasice, Tango Nocturno. Od 23h sledi naknadna projekcija filma "Sonita", dokumentarno ostvarenje o mladoj devojci koja ne želi, uprkos svemu, da odustane od svojih snova.



U 21h na Amstel Open Air Cinema  sledi "Zemlja prosvetljenih", dokumentarac o životu dece plemena Kuči u Avganistanu koji vode svoj nadrealni rat okruženi stvarnim ratom. A u 23h je s nestrpljenjem očekivana "Dženis Džoplin, mala tužna devojka", rediteljke Ejmi Berg. Muzičarka Cat Power je narator u dokumentarcu o evoluciji Džoplinove. Dokumentarac je zasnovan na pismima koje je čuvena muzičarka tokom godina pisala svojim prijateljima, porodici i saradnicima.



U SKCNS Fabrika Open Air Cinema ne treba propustiti "Žalejku", Elize Petkove, u 21:00h, priču o mladoj Loli koja ne želi da se utopi u sredinu. Film prikazuje paralele između straijih i mlađih generacija, njihove raznolike odnose i raznobojni unutrašnji svet glavne junakinje koji vapi za slobodom. U 23:00h na istom mestu nas očekuje "B-film: Požuda i zvuk u Zapadnom Berlinu" za obožavaoce kulture Zapadnog Berlina ‘80ih i velikih muzičara koji su tu nastali poput Nika Kejva.



"Inkarnacija" Filipa Kovačevića u 21:00h u Firchie Think Tank Studio je topla preporuka za avanturiste i one željne rešavanja misterije. Nakon ovog ostvarenja, nastavljamo dobru atmosferu žurkom u 23h za koju je zadužen MKDSL.



Na lokaciji SKCNS Brod Teatar u 21h sledi reprizna projekcija odličnog dokumentarog filma "Pola stoljeća diska", nakon čega od 23h slede reprizne projekcije filmova Up to 10,000 Bucks od prethodnog dana.




Kvalitetnim filmom, dobrom muzikom i pozitivnim raspoloženjem
obeležavamo šesti festivalski dan!


Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

#CinemaCity2016 @ kreativna četvrt.