20/09/2014 23:35

Nasmejte se uz komedije u okviru novog ciklusa Francuskog filmskog karavana!

Novim ciklusom Francuskog filmskog karavana koji će se održati od 26. do 28. septembra, Francuski institut u Novom Sadu obeležiće deset godina postojanja. U saradnji sa Cinema City i Kulturnim centrom Novog Sada, očekuju vas francuske komedije koje će vas nasmejati! Sve projekcije će biti održane u Kulturnom centru Novog Sada. Cena ulaznice je 150 dinara, Pronađite kupone na ofertypl.com, a svi članovi medijateke Instituta imaju popust - jedna ulaznica važi za dve osobe.

U nastavku pogledajte repertoar koji nas očekuje:

Petak 26. septembar – 19 h

Vetar u listovima (Francuska, 2012, 89’)

Režija: Karin Tardje
Igraju: Anjes Žaui, Deni Podalides, Žilijet Gomber

U sendviču između roditelja koji je opsedaju ljubavlju i brigom, devetogodišnja Rejčel broji minute koji je dele od slobode. Sve do dana kada sretne nestašnu Valeri.


Petak 26. septembar – 21.00

Bal glumica (Francuska, 2009, 105’)

Režija: Maiven
Igraju: Žan Balibar, Roman Borenže, Žili Depardje

Režiserka pravi film o glumicama, svim glumicama: poznatim, nepoznatim, intelektualkama, komičarkama, zaboravljenim… Snimajući baš sve, sa ili bez njihovog odobrenja, režiserka će se prepustiti ovim krhkim i okrutnim ženama…


Subota 27. septembar – 19.00

Radiostars (Francuska, 2012, 100’)

Režija: Romen Levi
Igraju: Mani Paje, Klovis Kornijak, Daglas Atal

U sred emocionalne i profesionalne krize, Ben, koji sanja da postane komičar u Njujorku, vraća se u Pariz. Upoznaje se sa Aleksom, voditeljem-zvezdom radijske emisije Breakfast-club. Zajedno sa Sirilom i harizmatičnim liderom Arnoldom, oni mrače i oblače na stanici Blast FM. Samo što se novajlija priključio ekipi, popularnost emisije vrtoglavo pada. Rešenje: putovanje autobusom diljem Francuske u cilju pronalaženja nove publike. Za ove arogantne Parižane, ovaj radio road trip će se pretvoriti u pravo inicijacijsko putovanje.


Subota 27. septembar – 21.00

Devojka sa proslave 14. jula (Francuska, 2013, 88’)

Režija: Antonen Peretžatko
Igraju: Vimala Pons, Gregoar Tašnakian, Vensan Makenj

Hektor, koji je sreo Triket u Luvru za proslavu 14. jula, ima samo jednu stvar u mislima: da zavede devojku koja ga opseda. Najbolji način je da je odvede da vidi more zajedno sa Patorom i njenom prijateljicom Šarlot … Urnebesna komedija u kojoj francuska provincija igra svoju ulogu, zajedno sa protagonistima filma.


Nedelja 28. septembar – 19.00

U dvorištu (Francuska, 2014, 97’)

Režija: Pjer Salvadori
Igraju: Katrin Denev, Gistav Kervern, Fedor Atkin

Antoan je muzičar. Kada je napunio četrdeset godina, donosi odluku da stavi tačku na svoju karijeru. Nakon nekoliko dana lutanja, pronalazi posao domara jedne zgrade. Matilda jednog dana uočava pukotinu na zidu svoje dnevne sobe. Malo po malo, njena briga raste i pretvara se u opsednutost: šta ako se zgrada sruši ? Vremenom, Antoan se sprijateljuje sa Matildom koja silazi s uma. Nespretni i anksiozni, njih dvoje postaju par koji kroz niz smešnih situacija izlazi na kraj s problemima koji ih muče.