27/06/2015 16:29

Nacionalna klasa predstavlja "Spomenik Majklu Džeksonu"

Crna komedija Spomenik Majklu Džeksonu, u režiji Darka Lungulova, biće prikazana u okviru selekcije Nacionalna klasa u subotu, 4. jula, u 20 časova, u bioskopu SKCNS Fabrika Indoor Cinema.

Sa glavnog trga male srpske varoši na izdisaju, uklanja se spomenik iz doba socijalizma. Večiti sanjar Marko je pred razvodom od Ljubinke, ljubavi svog života, koja odlučuje da napusti umiruću palanku i njega. Marko dolazi na ideju da spase varošicu i zadrži ljubav svog života tako što će na mestu komunističkog spomenika podići spomenik Majklu Džeksonu koji je upravo objavio povratničku turneju. On uspeva da ubedi najbliže prijatelje da mu pomognu ali gradonačelnik Dragan ima drugačiji plan...
Darko Lungulov rođen u Srbiji, filmske studije završio je na City College of New York. Njegov debitantski igrani film Tamo i ovde je na Tribeca Festivalu 2009. osvojio nagradu za najbolju njujoršku priču (Best New York Narrative) i dobio dobre kritike u The Hollywood Reporter, Variety, i The New York Times. Film je evropsku premijeru imao u Karlovim Varima. FIPRESCI Srbija je proglasio Darka Lungulova za najboljeg režisera 2009. godine, a film Tamo i ovde bio je kandidat Srbije za nagradu Američke filmske akademije (Oskar). Crna komedija Spomenik Majklu Džeksonu je drugi dugometražni igrani film ovog autora.

* * *

Ovde pogledajte listu filmova selekcije Nacionalna klasa.

Ove godine se družimo na potpuno novoj lokaciji, gde će Cinema City ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo. Stoga, informišite se i o ulaznicama i satnici, festival se bliži!

#CinemaCity2015