23/05/2010 10:47

Nacionalna klasa predstavlja "Medeni mesec"

Posetioci festivala Cinema City biće u prilici da pogledaju film „Medeni mesec“ višestruko nagrađivanog domaćeg reditelja Gorana Paskaljevića u selekciji Nacionalna klasa, van takmičarskog programa. „Medeni mesec“  premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji 2009. Film je osvojio pozitivne kritike u Sao Paolu i Abu Dabiju, nagrade „Zlatan klas“ i Fipresci u Viljadolu, nagradu publike na Filmskom festivalu u Solunu, kao i Gran prija na 34. internacionalnom festivalu u Klivlendu.

Nastao iz srpsko-albanske koprodukcije, „Medeni mesec“ paralelno prikazuje priče dva para, albanskog i srpskog. U pitanju su mladenci koji kreću u Zapadnu Evropu, sa ciljem da tamo pronađu svoju sreću. Međutim, uskoro otkrivaju da biti emigrant sa Balkana nije ni najmanje lako, i da ih Evropa ne dočekuje raširenih ruku...

Glumačku ekipu filma „Medeni mesec“ čine Nebojša Milovanović, Jelena Trkulja, Jozef Shiroka, Mirela Naska, Lazar Ristovski, Petar Božović, Bujar Lako, Yllka Mujo, Danica Ristovski, Mira Banjac, Vlasta Velisavljević, Ljuma Penov, dok scenario potpisuju reditelj Paskaljević i Genc Permeti.