22/05/2010 08:11

Nacionalna klasa predstavlja "Flešbek"

U takmičarskom programu selekcije Nacionalna klasa posetioci festivala Cinema City moći će da pogledaju “Flešbek”, film mladog reditelja Aleksandra Jankovića. Scenarista filma, Duško Premović je i glavni glumac u filmu koji predstavlja priču o smehu i suzama, kao podjednako odgovarajućim reakcijama na svet koji nas okružuje.

„Flešbek“ producentske kuće „Gnezdo“ rađen je u crnobeloj tehnici. Cilj je bio da se napravi film koji će progovoriti o posledicama teškoća i kriza kroz koje je Srbija prolazila poslednjih petnaest godina, ali bez moralisanja, opravdanja i krivice.

U filmu je prikazana priča o čoveku koji nakon povratka iz zatvora pokušava da vrati svoj život i uspostavi normalan odnos sa kćerkom koja ga gotovo i ne poznaje. Međutim, po povratku uočava da se sve izmenilo. Žena je počela da živi sa njegovim najboljim prijateljem, a ćerka je otišla od kuće. Kreću u potragu, ali problem je što ona ne želi da je nađu...

Aleksandar Janković je rođen 1978. u Beogradu. Apsolvent je na Fakultetu dramskih umetnosti na katedri za Filmsku i TV režiju. U toku studija je sa svojim kratkim filmom "Tačka" učestvovao na brojnim festivalima poput Sarajevo 2005, Kratki metar 2005, Zlatni vitez, Moskva 2006. „Flešbek“ je njegov diplomski film.