24/06/2014 11:18

Nacionalna klasa danas predstavlja dva domaća ostvarenja!

Posetioci festivala Cinema City biće u prilici da danas, u bioskopu Arena Cineplex sala 5, pogledaju dva domaća ostvarenja - "Top je bio vreo" Slobodana Skerlića i "Vojna akademija 2" Dejana Zečevića.

Film "Top je bio vreo" autora Slobodana Skerlića biće prikazan u 20h. Tema filma je odrastanje, sazrevanje dečaka u opkoljenom, bombardovanom Sarajevu početkom devedesetih godina. Granata s brda ubija roditelje desetogodišnjaka tokom opsade Sarajeva 1994. Dečak prestaje da govori. Prihvata ga komšinica i neguje kao svog sina. Kada dečaka lokalni nasilnici izbace iz opustošenog stana, on počinje da lunja ulicama sa školskim drugom, gde prerano i prebrzo prolazi kroz proces odrastanja. Upoznaje sa značenjem reči sila, seks, smrt. Uči kako se napreduje. Uči o sistemu vrednosti. Uči o tome šta je važno u životu. Komšinica bezuspešno pokušava da ga zaštiti. Dečak srlja u propast. Smrt i patnja postaju deo njegove svakodnevice. Uloge u filmu tumače Stanislav Ručnov, Anita Mančić, Muhamed Dupovac, Mugdim Avdagić, Kenan Musić, Slavko Štimac i Milica Mihajlović.U 22:30h sledi ostvarenje "Vojna akademija 2" autora Zečevića. Generacija kadeta koja je osvojila srca miliona nastavlja svoje avanture. Upoznajte svet Vojne akademije. Kraj školovanja se približava i pritisak na mlade ljude raste. Svakodnevni život na akademiji, zahtevna obuka i visoki standardi školovanja prepliću se sa privatnim problemima i iskušenjima ambicioznih mladih ljudi koji se nalaze na životnoj prekretnici.


Film se za razliku od serije u potpunosti koncentriše na živote popularnih kadeta, na njihova životna iskušenja, privatne probleme, ambicije i karijere. U filmu ćete saznati koje su posledice saobraćajne nesreće Stošića? Hoće li se Nadica oporaviti? Šta se desilo sa Risom i Zimče? Ko će završiti akademiju, a ko će odustati? Koje ljubavi će izdržati test vremena i razna iskušenja a koje veze će se nepovratno raspasti? Mnogobrojna iznenađenja, neočekivani zapleti, mnogo poznatih i neka nova lica. Glavne uloge tumače Radovan Vujović, Bojan Perić, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Dragana Dabović, Tijana Pečenčić, Tamara Dragičević, Nikola Rakočević i Nevena Ristić.

Nakon projekcija, posetioci festivala biće u prilici da pozdrave ekipe filmova.
Lep provod trećeg dana festivala Cinema City!