15/06/2009 07:25

Na ceremoniji zatvaranja festivala

Sinoć, u nedelju 14. juna, održana je ceremonija zatvaranja Festivala filma i medija Cinema City, na kojoj su uručene nagrade dobitnicima takmičarskih selekcija Exit Point, Nacionalna klasa i Up to 10.000 Bucks. Nakon dodela nagrada, tokom koje su uz poštovanje i aplauzom ispraćeni pobednici festivala, publici u prepunoj velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, rečima zahvalnosti obratio se direktor festivala Miloš Ignjatović. U nastavku programa usledio je najnoviji film Kloda Šabrola (Claude Chabrol) „Belami“, a dobitnici nagrada prešli su u press centar festivala na konferenciju za novinare.

Po završetku konferencije, pozitivna festivalska atmosfera prenela se u prostorije pozorišnog kluba „Trema“, gde se do kasno u noć, u izuzetnom raspoloženju i uz odličnu muzičku podršku najatraktivniji domaćih DJ-eva, zajedno sa pobednicima festivala slavilo povodom uručenih festivalskih priznanja i devet neverovatno uspešnih filmskih dana u Novom Sadu. Festival je protekao u znaku filmskih premijera i odličnog filmskog, akademskog i medija programa, uz veliki broj važnih gostiju i stručnih lica iz sveta filma.

Tokom devet dinamičnih dana, u znaku Cinema Cityja, festivalske bioskope je posetilo oko 70.000 ljubitelja kvalitetnog filma, čime je dokazana potreba Novog Sada za ovakvom manifestacijom, kulturom gledanja filma i, pre svega, vitalnim bioskopskim životom.