23/05/2009 17:03

Muzički program festivala CINEMA CITY

U subotu, 6.juna, na Petrovaradinskoj tvrđavi (World Music Stage) a povodom otvaranja festivala Cinema City, nastupiće drum and bass veterani, izuzetno popularni i uvek rado viđeni gosti u Srbiji, LTJ BUKEM i MC CONRAD. Oni pružaju odličnu muzičku energiju i istinski uživaju pred domaćom publikom, što potvrđuje i DVD "Live from EXIT", nastao sa njihovog nastupa na EXIT-u 2007.

Na otvaranju festivala Cinema City nastupiće i predstavnik novog talasa na nu rave sceni DJ MOULINEX. Bićete u prilici da čujete originalnu fuziju disco housea, funka, elektra i nu ravea.

Predstavnik dub step zvuka, MATT-U, jedan od najcenjenijih na mađarskoj muzičkoj sceni, koji već tri godine aktivno nastupa širom sveta, uveličaće svojim prisustvom i izborom muzike svečanu zabavu povodom otvaranje festivala.

Povodom zatvaranja festivala Cinema City, 13. juna, na Petrovaradinskoj tvrđavi (Happynovisad Stage, Dance Arena) održaće se DEATHMATCH žurka.

DEATHMATCH je koncept nastao 2007, iza kog stoje organizacije BASELINE i HAPPYNOVISAD, i koji predstavlja saradnju ovih organizacija kroz zajednički organizovana dešavanja.

HAPPYNOVISAD je jedna od najozbiljnijih novosadskih DJ organizacija, koja od 2000, promoviše elektronsku muziku. Osnivač je koncepta Deathmatch, a kroz svoj web portal, www.happynovisad.rs, promoviše savremenu umetnost i kulturu. Happynovisad predstavljaju Dee Face, Disney D, Vladimir Aćić i Cell D.

BASELINE je najozbiljniji drum and base kolektiv u Srbiji, koji ovaj zvuk uspešno promoviše od 2003. Čine ga: Cell D, M-Tech, Double B i Lemon. Zajedno sa HNS osnivači su Deathmatch koncepta.

Na zabavi, povodom zatvaranja festivala, očekuje vas i prepoznatljiva gitarska živost sa brzim ritmovima pomešana sa elektro miljeom. Naime, beogradski bend E-PLAY predstaviće svoj treći studijski album "Drago mi je da smo se upoznali", koji je izdat i kao zvanični soundtrack festivala Cinema City.

Iste večeri, povodom zatvaranja festivala Cinema City, očekuju vas i nu rave pioniri, predvodnici talasa mladih producenata, THE GOOD GUYS, sa prepoznatljivim i vrlo efektnim audio-vizuelnim nastupom.