15/03/2010 11:10

Momčilović osvojio nagradu za najbolju režiju na Sofija festivalu

Čekaj me ja sigurno neću doći

Nagradu za najbolju režiju na 14. internacionalnom festivalu filma u Sofiji, prema odluci žirija kojim je predsedavao Pjer-Enri Delo, osvojio je Miroslav Momčilović za film „Čekaj me, ja sigurno neću doći“. U konkurenciji je bilo ukupno dvanaest filmova iz Velike Britanije, Kanade, Francuske, Rumunije, Bugarske... Film je prošle godine premijerno prikazan na Festivalu filma i medija Cinema City u okviru selekcije Nacionalna klasa, kada je osvojio nagradu za najbolji scenario.

Melodrama o neobičnom ljubavnom petouglu govori o ljudskoj opsednutosti srećom i potrebi za ljubavlju. Prema rečima reditelja Momčilovića, film „Čekaj me, ja sigurno neću doći“ je priča o stanjima u koja ljudi dolaze kad im je ta ljubav neuzvraćena. Glavne uloge tumače Gordan Kičić, Miloš Samolov, Vanja Ejdus, Milica Mihajlović, Branislav Trifunović, Petar Božović, Mirjana Karanović, Danica Maksimović.

Miroslav Momčilović je rođen 1969. godine u Beogradu. Diplomirao je na FDU na katedri za dramaturgiju. Autor je dva realizovana pozorišna komada, "Beograd na kolenima" u režiji Egona Savina i "Život iz početka" u režiji Stefana Sablića, kao i scenarija za film “Kad porastem biću Kengur” u režiji Radivoja Andrića, za koji je na Festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji dobio prvu nagradu.

Scenarista je i reditelj filma “Sedam i po” koji je videlo 60.000 gledalaca u Srbiji. Učestvovao je na brojnim regionalnim i internacionlanim festivalima (Hercegnovski filmski festival, Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Filmski glumački susreti, Sarajevo Film Festival, Raindance Film Festival, International Mediterranean Film Festival Montpellier, Thessaloniki International Film market, Silk Road Film Festival, Göteborg International Film Festival, Cinequest Film Festival, OFFshore Film Festival, Febiofest Prague Film Festival, Go East Film Festival, Skopje Film Festival, Roma Independent Film Festival).