20/11/2023 04:17

Mirona Radu na CON konferenciji

Na CON konferenciju koju Udruženje Cinema City ove godine organizuje od 25. novembra do 1. decembra u Novom Sadu, stiže i Mirona Radu, kao jedna od panelistkinja na konferencijskom delu CON-a.

Ulaznice za CON konferenciju dostupne su u Gigs Tix-u, po ceni od 800 dinara za jedan dan, odnosno 1200 dinara za oba.


Mirona Radu je iskusna filmska promoterka sa preko 15 godina iskustva u filmskoj produkciji, distribuciji i međunarodnim filmskim festivalima. Godine 2021. osnovala je Međunarodni festival Film O'Clock, koji je ujedinio sedam zemalja kroz simultane projekcije. Mirona je i umetnička direktorka ABIFF festivala animiranog filma i Palestinian Film Festival u Bukureštu. Godine 2023. osnovala je Her Future, Her Story, pionirski mentorski program za žene u filmskom stvaralaštvu. Od 2023. godine preuzima posao selekcije dugometražnih filmova za European Competition na Alexandre Trauner Art/Film Festivalu u Mađarskoj. Sa raznolikim obrazovanjem i brojnim rezidencijama u filmskoj režiji, magistrirala je filmsku produkciju na UNATC Bukureštu i kreativni menadžment u novim medijima na prestižnoj filmskoj školi Kieslowski. Pored svog doprinosa filmskoj industriji, Mirona je uspešna fotografkinja sa izložbama širom sveta.

Trenutno je na doktorskim studijama na Nacionalnom univerzitetu za pozorište i film I.L. Caragiale u Bukureštu, istražujući temu filma kao umetnosti i terapeutskog instrumenta. Njen fokus uključuje istraživanje ukrštanja između estetike, narativnosti i kinoterapije.

Foto: Claudia Ciocan