29/08/2016 08:57

Ljubitelji kratkometražnog filma ne propustite "Kod kuće" i "Priču o stanovnicima zida" na Festivalu uličnih svirača

2. septembar u 21h i 3. septembar u 21h

Na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača, koji se održava od 1. do 3. septembra, u prelepoj atmosferi jedinstvenog Podgrađa, ne propustite priliku da u bioskopu na otvorenom ispratite filmski program koji uređuje i producira Cinema City internacionalni filmski festival.

U sklopu Cinema City filmskog programa biće prikazana i dva kratkometražna ostvarenja: "Kod kuće" Nenada Mikalačkog i "Priča o stanovnicima zida" u režiji Andreja Boke.Kombinacijom igranog filma i animacije, reditelj filma Andrej Boka je ispričao kratku priču o ljudima zarobljenim sopstvenim uskogrudim shvatanjima, podelama na "mi i oni", poredeći ih sa vratima i prozorima unutar zidova. Priča koja bi mogla započeti i sa: "Nekada davno...", u stvari mnogo ozbiljnije potencira eskalaciju zla, utkanog od prapočetka i hranjenog neznanjem, nedostatkom spoznaje širine Univerzuma.

Ostvarenje "Kod kuće" prikazuje vremešnu gospodđu koja polazi iz Nemačke za Istočnu Evropu da pronađe i poseti kuću svog detinjstva. Paralelno, dva mladića rođena u Nemačkoj, a deportovana nazad za Srbiju, pokušavaju da prežive u potpuno drugačijim životnim uslovima. Oni kažu da znaju gde se ta kuća nalazi…

U nastavku pogledajte satnicu filmskog programa.

Program i satnica filmskih projekcija na Festivalu uličnih svirača
Petak, 2. septembar, 21h

Priča o stanovnicima zida, režija: Andrej Boka

Boye: Prvi pravi ženski zvuk, režija: Brankica Drašković

Petak, 2. septembar, 23h

Cinema Komunisto, režija: Mila Turajlić

Subota, 3. septembar, 21h

Kod kuće, Nenad Mikalački

Moj zanat, Mladen Matičević

Subota, 3. septembar, 23h

Druga linija, Nenad MiloševićVidimo se na Festivalu uličnih svirača!

#UličniSvirači #CinemaCity #BudimoGradić