19/06/2011 15:10

Legendarni Bata oduševio publiku festivala Cinema City

Sinoć je legendarni domaći glumac, Velimir Bata Živojinović, otvorio bioskop u Dunavskom parku osvajajući svojom neverovatnom harizmom i duhovitošu, dokazujući da je nakon 55 godina izuzetne karijere i dalje jedan od glavnih miljenika domaće publike.

Posetiocima festivala obratio se na samom početku kultnog filma “Valter brani Sarajevo”, u momentu kada se na filmskom platnu pojavio lik Valtera, sledećim rečima: "Izvinite što prekidam film, ali nisam hteo da se pojavim dok su tu Nemci. Zato sam došao po mraku... Verujem da ste svi vi gledali film, a oni koji nisu neće do kraja znati ko je Valter. Svi ste vi u stvari Valter!" - rekao je kultni glumac, nakon čega je oduševljena publika ustala da, uz najpozitivnije ovacije i aplauz, pozdravi ovog velikog umetnika. Potom je u odličnoj atmosferi Dunavskog parka upravo usledio jedan od njegovih najpoznatijih filmova -  “Valter brani Sarajevo”!

Bata je otvorio lokaciju u Dunavskom parku neposredno nakon svečane ceremonije otvaranja festivala u bioskopu Arena Cineplex, gde je nagrađen priznanjem za doprinost kinematografiji uz podjednako oduševljenje publike koja ga je, i na ovoj lokaciji, dočekala radosno i pozdravila iskrenim aplauzima!