18/06/2008 10:27

Kroz Cinema City utorak

U obilasku filmskih projekcija primetili smo da je posebna pažnja posetilaca festivala bila usmerena na još jedan veliki uspeh selekcije Animatrix. U pitanju je projekcija odličnog i višestruko nagrađenog animiranog filma Persepolis u režiji Vincent Paronnauda i Marjane Satrapi. Film je po završetku izazvao burnu reakciju posetilaca izraženu kroz aplauz poštovanja, dok su komentari prisutnih, pored odgonetanja koji film je sledeći na spisku pod obavezno pogledati, bili izraženi u čistim superlativima na autobiografsko ostvarenje Marjane Satrapi.

Norveški crni humor filma The Art of Negativ Thinking naišao je na odlično prihvatanje od strane publike Srpskog narodnog pozorišta. Film je uspeo da nas istovremeno iskreno nasmeje, ali i duboko zamisli. Ukoliko niste odgledali juče, nemojte propustiti reprizni termin Breienovog ostvarenja selekcije Exit Point, koje će ponovo biti prikazano sutra 19.06, sa početkom u 23:15, u prijatnoj atmosferi bioskopa na otvorenom, u Katoličkoj porti.

Oduševljenje skandinavskim filmskim ostvarenjima nije se tu zaustavilo, jer je festivalska publika juče imala priliku da odgleda i vrlo neobični horor Låt den rätte komma in švedskog reditelja Tomasa Alfredsona, da uživa u divnim zimskim pejzažima Švedske, interesantnoj i originalnoj ljubavnoj priči između dečaka i devojčice za koju se ispostavlja da je krvi žedan vampir. U pomenuti spisak pod obavezno pogledati svakako dodajte 20.06, 21:15, Katolička porta - reprizni termin ovog švedskog ostvarenja čudesne fotografije.

Brojni posetioci bioskopa u Dunavskom parku odlično su reagovali na kolumbijski film Carlosa Morena Perro Come Perro prepunog energije i adrenalinskog uzbuđenja. Priča kriminalističke potke, pomešana sa moćnim oružjem crne magije kao osvetničkim sredstvom, prikazala nam je kompikovani svet kolumbijskog kriminala u kojem postoje nepisana kanonizovana pravila.

Uz preporuke brojnih posetilaca, pridružite nam se, i uživajte u filmskom programu internacionalnog festivala filma i novih medija, Cinema City!