28/05/2018 13:54

Konkurs "Moj heroj"

"Moj heroj" je akcija u okviru istoimenog projekta koji realizuje Udruženje Cinema City u saradnji sa Omladinskom prestonicom Evrope 2019 (OPENS2019) sa ciljem da se stimuliše građanstvo i duh zajednice da se javnosti predstave novi uzori. Mladi ljudi koji budu bili uključeni će predstavljati svoje heroje, odnosno uzore među rođacima, komšijama i prijateljima. 

Popularna televizijska, a posebno internet kultura često promoviše idole i "zvezde” čiji status nije zasnovan na realnim kvalitetima, već na konstruisanom imidžu iza koga stoje marketinške agencije, modna industrija, rijaliti kultura.

Zato konkursom "Moj heroj" na Facebook stranici udruženja Cinema City i foto-konkursom koji se realizuje na instagram profilu Udruženje Cinema City pozivamo sve mlade ljude od koji imaju od 15 do 25 godina da se osvrnu oko sebe i uzore potraže među "običnim" ljudima iz svoje sredine koji ih inspirišu na neki način svojim ponašanjem, etičkim principima, delovanjem u lokalnoj zajednici i uopšte svojim životom i pomognu nam u otkrivanju "skrivenog blaga". 

Ukoliko niste poklonik Instagram društvene mreže i više volite da se izrazite rečju nego fotografijom, pozivamo vas da nominujete svog heroja putem online formulara koji se nalazi OVDE i tako nam pomognete da otkrijemo likove koji zaslužuju da se za njih čuje. 


USLOVI ZA UČESTVOVANJE U INSTAGRAM KONKURSU

Da bi učestvovao/la u instagram konkursu "Moj heroj", potrebno je da: 

  • imaš između 15 i 25 godina
  • na svom instagram profilu postaviš svoju fotografiju sa tvojim "herojem" (ili samo tvog heroja) uz opis zašto te baš ta osoba inspiriše, uz obavezne hashtagove #MojHeroj i #CinemaCity
  • fotografija bude postavljena u periodu od 28. maja do 24. juna
  • tvoj profil bude vidljiv 
  • nije bitno koliko tvoj heroj ima godina
Za 6 najinspirativnijih i najzanimljivijih priča o herojima predviđena je produkcija i promocija emisije kratke forme od oko 10 minuta u kojoj će pobednici predstavljati svoje uzore, ali i će i sami njihovi heroji pričati o onima koji su njih inspirisali kad su bili mladi i kako je izgledala njihova mladost. 

Serijal od izabranih najinspirativnijih 6 priča, odnosno emisija, biće emitovan na televiziji, ali i distribuiran kroz društvene mreže. Emisijama se želi: podstaći solidarnost među našim građanima, produbiti međusobno razumevanje i uvažavanje potreba mladih i starih, promovisati pozitivne vrednosti i lepe priče koje mogu da inspirišu.