24/09/2019 06:36

K3CI: Producentski Forum u Segedinu

Producentski Forum biće održan 4. i 5. oktobra 2019. u Segedinu i okupiće producente kulture iz mnogih različitih oblasti poput organizatora festivala, menadžera u kulturi, prevodilaca, pozorišnih producenata… Tokom dva dana oni će se okupiti i razgovarati o različitim temama iz svojih polja sa stručnjacima iz oblasti produkcije.

Ako radite nešto slično i želite da upoznate ljude iz svoje oblasti, naučite nešto od njih, čak razvijete neku buduću saradnju – prijavite se!

Putne troškove, hranu i smeštaj za tri noći (3, 4. i 5. oktobar) plaća organizator.

Teme Producentskog Foruma su ekološka i ekonomska održivost muzičkih festivala, prednosti i mane promovisanja alternativne muzike u klubovima, izvoz i uvoz književnih dela: prevod i promocija, kao i prednosti i nedostaci, blagoslovi i poteškoće prilikom organizovanja gostujućih nastupa.

Neki od govornika su Laslo Barnak (Narodno pozorište u Segedinu), Akoš Dominuš (Siget, Bankito), Atila Širbik (časopis Simposion), Tamaš Horvat, Dori Olah, Laslo Vigi (Malomfestival, Vemsikal Srbija i Peter Zoltan Tot (Jazz Kocsma). Konačni raspored događaja biće uskoro objavljen.

Rok za prijavu je 29. septembar, a svi zainteresovani mogu da se prijave ovde: http://bit.ly/ProdForumSzeged

Producentski Forum organizuje fondacija Kép-Szín-Ház u njihovom lokalu Grand Cafe.

Pored toga, učesnici će imati priliku da prisustvuju pozorišnoj predstavi u segedinskoj Staroj sinagogi i relevantnim muzičkim nastupima u koncertnoj sali Grand Cafe. 4. oktobra će biti otvaranje jesenske sezone Stare sinagoge kojom upravlja udruženje MASZK (još jedna partnerska organizacija u projektu), a potom će uslediti koncert jednog od najvažnijih bendova mađarske world music scene, Meszecsinka. 5. oktobra, dva stalna DJ-a iz Grand Cafe-a pod pseudonimom AutoPSY puštaće deep etno, glitch i deep psy.

Producentski Forum je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija i projekta „Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija“ (K3CI), a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.