30/07/2019 03:46

K3CI: Producentski Forum u Novom Sadu

P R O D U C E N T S K I  F O R U M
Novi Sad / 28-30. avgust 2019. / Podgrađe Petrovaradinske tvrđave

✔️ 2 dana
✔️ 10 sesija
✔️ sa ekspertima iz oblasti event i festivalskog menadžmenta

Prilika da iz prve ruke čujete kako to izgleda kreirati i producirati filmski ili muzički festival, koncert, izložbu, konferenciju...


Producentski Forum, koji će biti održan tokom Gradić festa od 28. do 30. avgusta u Novom Sadu, okupiće na tribinama i radionicama producente iz raznih oblasti. Organizatori događaja, filmski producenti, menadžeri u kulturi, pozorišni producenti okupiće se i tokom dva dana razgovarati o različitim temama iz svoje oblasti sa stručnjacima za produkciju!

Ako radite nešto slično i želite da upoznate ljude iz svoje oblasti, naučite nešto od njih, pa čak i razvijete neku buduću saradnju - prijavite se!

Putne troškove, hranu i smeštaj za dva dana (28. i 29. avgust) plaća organizator – udruženje Cinema City, tako da vi samo treba da budete otvoreni za nova iskustva, ljude, teme, znanje i uživanje!

Rok za prijavu na Producentski Forum jeste 20. avgust.
Ovde možete da se prijavite: http://bit.ly/ProducersForum

Tokom Producentskog Foruma u Novom Sadu održava se i Gradić fest i u okviru njega i Festival uličnih svirača! U jednom delu grada koji se zove Gradić, sa veoma starim zgradama i ušuškanim ulicama, ulični izvođači donose drugačiju i posebnu atmosferu i energiju. Tokom tri dana trajanja festivala, Gradić će ponovo postati umetnički okrug na čijim će se ulicama naći muzika, filmovi, pozorište, izložbe i predstave.

Uživajte u ozbiljnim diskusijama o menadžmentu u kulturi tokom dana i neverovatnoj muzici i iskustvima na ulicama tokom noći!

Producentski Forum je deo programa Interreg-IPA prekogranične saradnje Mađarska-Srbija i projekta "Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija" (K3CI). Namenjen je menadžerima u kulturi i producentima iz Srbije i Mađarske!

Ova aktivnost je deo Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u okviru projekta K3CI, čiji je glavni cilj jačanje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena Mađarske i Srbije kroz jačanje profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri projekta su Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Maszk i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.

O programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija
Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Po principu „zajedničkog sistema upravljanja“ zemalja učesnica – Mađarske i Srbije, program finansira i podržava projekte saradnje organizacija iz Programske oblasti – okruga Čongrad (Csongrád) i Bač-Kiškun (Bács-Kiskun) u Mađarskoj i okruga Zapadna Bačka, Severna Bačka, Južna Bačka, Severni Banat, Srednji Banat, Južni Banat i Srem u Srbiji. Program pomaže razvoj i stabilnost pograničnog regiona, unapređuje opšti kvalitet života u njemu, omogućava ekonomsku saradnju organizacija iz ove dve zemlje, neguje zajednički identitet, kulturno i istorijsko nasleđe pograničnog regiona i doprinosi njegovoj ekološkoj održivosti i sigurnosti.
Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.