12/08/2019 11:45

K3CI Producentski forum - ko, šta, kada, gde, kako i zašto

Producenti iz raznih oblasti koji će se okupiti na Producentskom forumu tokom Gradić festa, od 28. do 30. avgusta u Novom Sadu, u okviru projekta K3CI, predstaviće učesnicima tokom dva dana i na deset sesija ceo proces upravljanja nekim događajem/festivalom. 

Biće ovo prilika da učesnici sa ekspertima iz raznih oblasti prođu kroz četiri osnovne faze u produkciji: inicijacija, razvoj i planiranje, realizacija i zatvaranje projekta i evaluacija.

Organizatori događaja, filmski producenti, menadžeri u kulturi, pozorišni producenti razgovaraće sa stručnjacima za produkciju o različitim temama vezanim za organizaciju događaja kao što su: programski i prostorni koncept, selekcija programa, hospitality, marketinški plan i kampanja, fund raising, finansije, programska i izvršna produkcija. 

Budite i vi učesnik Producentskog foruma, naučite nešto novo, razmenite iskustva i znanja, razvijte neku buduću saradnju – prijavite se do 20. avgusta na ovom linku: http://bit.ly/ProducersForum.

Putne troškove, hranu i smeštaj za dva dana (28. i 29. avgust) plaća organizator – udruženje Cinema City, tako da vi samo treba da budete otvoreni za nova iskustva, ljude, teme, znanje i uživanje! 

Da podsetimo, tokom Producentskog foruma u Novom Sadu održava se i Gradić fest i u okviru njega i Festival uličnih svirača! U jednom delu grada koji se zove Gradić, sa veoma starim zgradama i ušuškanim ulicama, ulični izvođači donose drugačiju i posebnu atmosferu i energiju. Tokom tri dana trajanja festivala, Gradić će ponovo postati umetnički okrug na čijim će se ulicama naći muzika, filmovi, pozorište, izložbe i predstave.

Uživajte u ozbiljnim diskusijama o menadžmentu u kulturi tokom dana i neverovatnoj muzici i iskustvima na ulicama tokom noći!    

Producentski Forum je deo programa Interreg-IPA prekogranične saradnje Mađarska-Srbija i projekta "Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija" (K3CI). Namenjen je menadžerima u kulturi i producentima iz Srbije i Mađarske!

Ova aktivnost je deo Interreg-IPA Programa prekogranične saradnjeMađarska-Srbija u okviru projekta K3CI, čiji je glavni cilj jačanje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena Mađarske i Srbije kroz jačanje profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri projekta su Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Maszk i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.


O programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija

Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Po principu „zajedničkog sistema upravljanja“ zemalja učesnica – Mađarske i Srbije, program finansira i podržava projekte saradnje organizacija iz Programske oblasti – okruga Čongrad (Csongrád) i Bač-Kiškun (Bács-Kiskun) u Mađarskoj i okruga Zapadna Bačka, Severna Bačka, Južna Bačka, Severni Banat, Srednji Banat, Južni Banat i Srem u Srbiji. Program pomaže razvoj i stabilnost pograničnog regiona, unapređuje opšti kvalitet života u njemu, omogućava ekonomsku saradnju organizacija iz ove dve zemlje, neguje zajednički identitet, kulturno i istorijsko nasleđe pograničnog regiona i doprinosi njegovoj ekološkoj održivosti i sigurnosti.

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.