26/08/2019 07:45

K3CI predstavlja NOVU MAĐARSKU MUZIČKU SCENU!

Cinema City u okviru svog projekta K3CI (Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija) u off program Festivala uličnih svirača dovodi tri uzbudljiva, alternativna benda iz Mađarske.


Artur i Fetish Section iz Segedina i Fat & Cute iz Budimpešte nastupiće u četvrtak, 29. avgusta od 21 čas u Osnovnoj školi „Tvrđava“, Štrosmajerova 8, u Petrovaradinu.


Artur je alternativni bend četiri nenametljiva momka iz Segedina, sa kompozicijama poput organskih mikroskopskih stvorenja i muzikom koja traži svojevrstan analitički pristup.

 

Fat & Cute su glasni, puni bubnjeva, fuzičnih gitara i polu-tonova. Jakog tempa.

 

Fetish Section je susret novog talasa i post panka u mračnoj noći. Depresivne scene iz današnje Mađarske, gde budućnost gutaju osamdesete. Hladni sintisajzer i gitare, napeti ritmovi i pank stav.


 

Koncert „Nova mađarska muzička scena“ je deo programa Interreg-IPA prekogranične saradnje Mađarska-Srbija i projekta "Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija" (K3CI). Namenjen je menadžerima u kulturi i producentima iz Srbije i Mađarske. Glavni cilj projekta je jačanje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena Mađarske i Srbije kroz jačanje profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri projekta su Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Maszk i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.

 

O programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija

Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Po principu „zajedničkog sistema upravljanja“ zemalja učesnica – Mađarske i Srbije, program finansira i podržava projekte saradnje organizacija iz Programske oblasti – okruga Čongrad (Csongrád) i Bač-Kiškun (Bács-Kiskun) u Mađarskoj i okruga Zapadna Bačka, Severna Bačka, Južna Bačka, Severni Banat, Srednji Banat, Južni Banat i Srem u Srbiji. Program pomaže razvoj i stabilnost pograničnog regiona, unapređuje opšti kvalitet života u njemu, omogućava ekonomsku saradnju organizacija iz ove dve zemlje, neguje zajednički identitet, kulturno i istorijsko nasleđe pograničnog regiona i doprinosi njegovoj ekološkoj održivosti i sigurnosti. Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.