16/04/2015 10:43

Još pet dana do završetka Up to 10,000 Bucks konkursa

Konkurs za jednu od najpopularnijih festivalskih selekcija "Up to 10,000 Bucks" otvoren je još pet dana. Svi autori koji žele da prijave svoje filmove za "Up to 10,000 Bucks" takmičarski program, mogu to da učine putem sledećeg linka:  www.cinemacity.org/upto10000/form2015.php.

Za prijavu na konkurs neophodno je da su filmovi snimljeni 2014. ili 2015. godine, da njihov budžet nije veći od 10.000 dolara, dok ograničenja u trajanju, vrsti i žanru nema. Podsećamo da je konkurs otvoren do 21. aprila.Do sada je prijavljeno više od 70 filmova iz Avganistana, Australije, Japana, Indije, Amerike, Poljske, Irana, Nemačke, Italije, Švedske, Irske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih krajeva sveta, što obećava kvalitetan i raznovrstan program koji je zaštitni znak ove selekcije.

„Up to 10 000 Bucks“ nudi naročito uzbudljiv sadržaj za publiku festivala, jer svake godine otkriva nove i jedinstvene filmske talente iz svih delova sveta. Program je prepoznat i kao odlično mesto promocije filmskih autora, značajna polazna tačka njihove filmske karijere i pozicioniranja u svetu evropske filmske umetnosti."Veoma se radujem ovogodišnjem Up to 10,000 bucks programu. U poslednjih par godina puno toga se promenilo što se tiče filmske tehnike, a to je uticalo na filmski jezik i nove izražajne forme. Jedva čekam da vidim šta je sve stiglo od filmova, jer ovaj konkurs pruža potpuni uvid u to kako se na svim krajevima sveta mladi ljudi snalaze u svetu niskobudžetnog filma. Gledanje tih filmova za mene predstavlja jedno uzbudljivo putovanje po planeti Zemlji, a možda i šire" - rekla je Dina Vuković, koordinatorka ovog programa.