07/08/2022 15:13

Izvanredni Bob na Cinema City R2C Art zoni Vetrenjača festivala

Na Cinema City R2C Art zoni Vetrenjača festivala ove godine pojaviće se i Izvanredni Bob!


Izvanredni Bob je rođen krajem sedamdesetih godina prošlog veka, u državi koja više ne postoji. Kreće se na klimavoj ivici između glitch arta i šou biznisa, a njegov rad karakterišu “kalorične koloričke disperzije i briljantne hromatske abrazije”. Bez obzira na sve, Izvanredni Bob će i dalje tragati za odgovorom na pitanje: Šta ima novo u novim medijima?

Na Cinema City R2C Art zoni će tokom Vetrenjača festivala biti izloženi radovi više umetnika kreiranih u okviru R2C umetničke radionice, o kojoj ćemo više pisati uskoro.

*****************************

Omladinsko i kulturno udruženje Wemsical Serbia osmi put organizuje Vetrenjača Festival u Oromu između 11. i 13. avgusta 2022. godine. Ni ove godine neće izostati stvaralački kampovi i kampovi građenja i uređenja festivala. Neka strnište bude puno života, plešimo i ove godine oko vetrenjače.

Kao i prethodnih godina, donosimo vam širok spektar kvalitetne muzike. Mladi, novi bendovi i stari vukovi dolaze na scene Vetrenjača festa. Izvorna muzika, alternativa, pop, post rock, jazz, klasična, world, gipsy-punk, plesna, ona za sedenje u tišini, za ludačko skakanje u prašini – imamo izbor za sve ukuse. Bendovi bukvalno dolaze sa svih krajeva sveta, od Zanzibara do Velike Britanije. Lista nije potpuna, ali evo prvih imena:

Bohemian Betyars & Parno Graszt (HU), Henge (UK), Deva (HU), KurtaUtca (RS), Repetitor (RS), Skier & Yeti (RS), BCUC (ZA), bongor (HU), Nemi Pesnik (RS), Óperentzia (HU), HarMálek Orchestr (CZ), Csonka Ferenc és zenekara (RS), KOIKOI (RS), 6363 x LilFrakk (HU), Sara Renar (HR), Dejan Milićević (RS), Dj Budai (HU)…

Organizatorima Vetrenjača Festivala je jako važno da manifestacija iz godine u godinu postane sve zelenija, i da možda jednom stignemo do toga da uopšte ne proizvodimo smeće. Zbog toga je pre par godina izgrađena festivalska kuhinja koja uopšte ne sadrži plastiku, hrana za posetioce se sprema od proizvoda koje se uzgajaju lokalno. Kod nas ni vegetarijanci/vegani neće ostati gladni, veliki je naglasak stavljen upravo na vegetarijansku/vegansku kuhinju.

Tokom izgradnje i uređenja festivala radimo sa recikliranim materijalima, od drveta pravimo sve što možemo, a za uređenje koristimo materijale koji nisu u osnovi plastični, već su velikim delom reciklirani.

kao i dosad, besplatna upotreba bazena, parking, mogućnost za postavljanje šatora na dve lokacije (oko bazen, na strništu), WC, tuš kabine, programi za najmlađe i one malo starije, SoulKitchen, fine mekike, ledeni špricer, proradiće Vetrenjača kujna, mališane očekuje mini – Vetrenjača, u Chill šatoru će se u Čajdžinici služiti čaj, dolazi Tremolo Forte, ali ni popodne nećete provesti dokoni. Osim toga, spremamo još puno iznenađenja! Na festival su dobrodošle porodice, ali i kućni ljubimci, pa nemojte kod kuće zaboraviti klinčuriju, kuce, ali ni bake i deke!


EARLY BIRD/LOKATPATRIOT, tj. ulaznice za prve laste: 3000 RSD (samo Srbija)
KARTE U PRETPRODAJI (online, offline): 3800 RSD / 12.000 HUF / 35 EUR
KARTE ZA OROMČANE: 2500 RSD Kupovina karata na onlajn platformama: http://gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/3580-malomfesztival2022 (Srbija) https://tixa.hu/malomfesztival2022 (Mađarska)
Besplatan ulaz mlađima od 13 godina.

Broj mesta na festivalu je ograničen. Ako preostane karata, moći će da se kupe na licu mesta. Cenu tih karata i dnevnih ulaznica ćemo objaviti naknadno.

Više na: