30/08/2017 10:35

Izmena lokacije i satnice za „Sveti vazduh" i „Adrianin pakt“

Iz tehničkih razloga dva filma će biti prikazana u drugačijem terminu i drugoj lokaciji od predviđenih. U pitanju su ostvarenja iz selekcije 360 stepeni, „Sveti vazduh", koji će biti prikazan na lokaciji Kapija Open Air Cinema u subotu, 2. septembra u 23:45h i „Adrianin pakt“, koji možete pogledati na lokaciji Nazorova Open Air Cinema u nedelju, 3. septembra sa početkom u 20:30h.


Komedija „Sveti vazduh” u režiji Shady Srour, koja nam dolazi iz Izraela i donosi šaljivu priču o Adamu i Lamii, koji su hrišćanski arapski par iz Nazareta - pripadnici manjine u Svetoj zemlji. Kada Lamia zatrudni, Adam odlučuje da je vreme da uradi nešto veliko i obezbedi svoju porodicu ulaskom u najveći lokalni posao – religiju. I tako počinje da prodaje... Sveti vazduh! 


Debitantsko ostvarenje Lissette Orozco „Adrianin pakt“ je jedini dokumentarni film u selekciji 360 stepeni na ovogodišnjem Internacionalnom filmskom festivalu Cinema City, koji govori o fenomenu uspomene na strašno vreme vojne diktature sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Ovaj fenomen je ostao tabu, ali sve je jača težnja novih naraštaja da istine o nestalim ljudima, o torturama i službenim ubistvima izađe na videlo.Pogledajte mapu Gradić festa, kao i #CinemaCity2017 satnicu, obucite se toplo i uživajte u svojim festivalskim favoritima.

Vidimo se na ulicama Gradića od 1. do 3. septembra! :)