18/06/2016 18:37

"Izbrisano iz biografije" - dokumentarni film o čuvenoj Ljubici Otašević

Priča o izuzetnoj ženi koja je bila mnogo više od dublerke Sofije Loren u filmu “Ključ”

Dokumentarni film o famoznoj Zvezdinoj košarkašici i jednoj od najfatalnijih Srpkinja svog doba, Ljubici Otašević, zbog koje je i Ivo Andrić dolazio na Mali Kalemegdan. Reč je o umetničkom dokumentarcu koji okida vintage slike iz naše bolje prošlosti a gađa emocije kakve je u nama izazvao “Montevideo, Bog te video”.

U filmu govore: Srđa Kalember, Ranko Žeravica, Jelena Žigon, Denise Minelli Hale, Den Tana, Gordana Baraga, Ljuba Radičević, Milutin Šoškić, Radovan Popović, Boban Petrović, kao i najbliži rođaci i prijatelji fabulozne Ljube Bodin, kako su je zvali u periodu kada je pravila filmsku karijeru pod budnim okom slavnog Keri Granta, pa do udaje za grofa Enrica di Portanovu kome je New York Times objavio nekrolog pod naslovom: “Umro je poslednji dandy”.

Kadrovi su snimljeni na različitim lokacijama u Ljubičinom rodnom Milanovcu i Beogradu, kao i u Rimu i Marbelli, gde žive svedoci njenog glamuroznog lifestyle-a i prijateljstva sa Frenkom Sinatrom, Marlonom Brandom, princezom Sorayom, Haroldom Robinsom, generalom Frankom, Adnanom Kashogijem, Hesusom Hillom, goficom Gunillom von Bismarck i drugim pripadnicima svetskog jet-seta.

Ono sto njenu spektakularnu biografiju čini “srpskim romanom” je klasična porodična ratna drama: otac Božidar je bio u Kraljevoj vojsci, dok se njegov rođeni brat opredelio za partizanski pokret.

U svakom slučaju, ovo je priča o jednoj izuzetnoj ženi koja je bila mnogo vise od dublerke Sofije Loren u filmu “Ključ”.




Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

Družimo se od 25. juna do 2. jula u Kineskoj četvrti i Limanskom parku!

#CinemaCity2016