19/06/2008 09:07

Filmski program za 19.06.

Pregled filmskog izbora festivala Cinema City pripremljenog za danas, 19.06, počećemo sa predstavljanjem programa koji će biti prikazan u Srpskom narodnom pozorištu. Projekcije u SNP-u počinju u 15:30 filmom Bakha Satang Lee Chang-donga.
Potom u 18:00 sledi film Četvrti čovek Dejana Zečevića - uzbudljiv triler o čoveku koji pati od totalne amnezije, ali uprkos tome ne odustaje od potrage za istinom koja će mu rastumačiti mračna dešavanja prošlosti.

Sledeća projekcija, u 20:15, predstaviće dramu Darka Bajića pod nazivom Na lepom plavom Dunavu. Radnja filma se odvija na luksuznom brodu Kriemhild tokom dvodnevnog putovanja od Beča ka Beogradu. Prikazuje susret dve strane Evrope kroz spoj različitih mentaliteta, kulturnih i nacionalnih identiteta ljudi sa zapadnog i onih sa istočnog dela Evrope.Ipak, svi oni imaju i nešto zajedničko - nezadovoljstvo svojim načinima življenja.

22:15 je termin projekcije kolumbijskog trilera P.V.C.-1 u režiji Spirosa Stathoulopoulosa, zasnovanog na istinitim događajima u kojem je prikazana nesrećna žena osuđena na tempiranu bombu oko vrata u zajedničkim pokušajima sa svojom porodicom da izbegnu fatalan kraj.

U bioskopu na otvorenom u Katoličkoj porti biće prikazan film o životu Boba Dylana, pod nazivom I’m Not There, koji je, među brojnim nagradama, doneo i prestižnu nagradu Oskar glumici Cate Blanchett za najbolju sporednu žensku ulogu. Potom u 23:15 sledi repriza norveškog filma, odlično prihvaćenog od strane festivalske publike, The Art of Negative Thinking, u režiji Bårda Breiena.

Bioskop Arena sa projekcijom u 18:00 predstavlja film Živojina Pavlovića Zadah tela, a u 20:00 sledi film iz Bosne i Hercegovine Teško je biti fin u režiji Srđana Vuletića. Film Oh ah shisoo, iz selekcije koja predstavlja omaž južnokorejskom autoru Lee Chang-dongu, biće prikazan u 22:00.

U Dunavskom parku projekcija će početi u 21:15 jedanaest godina snimanim portretom Patti Smith pod nazivom Dream of Life, dok termin od 23:15 je namenjen filmu A Scanner Darkly iz selekcije Animatrix. Proverite da li će i ovaj animirani film doživeti podjednako velik uspeh kod publike, kao što je bio slučaj sa Sita Sings the Blues i Persepolis koji su dva puta punili bioskope!

Bioskop u Miletićevoj sa početkom u 21:15 predstaviće nam film Sretno dijete Planet Rock selekcije u režiji Igora Mirkovića. Film će nas podsetiti najboljeg od domaćeg muzičkog zvuka kraja sedamdesetih i početka osamdesetih! Nakon filma Sretno dijete, sledi još jedan muzički favorit Planet Rock selekcije - film Control Antona Corbijna. Control je intiman, potresan ali zadivljujući portret Iana Curtisa, pevača benda Joy Division, kultne i revolucionarne ikone muzičke alternativne scene.

U velikoj sali Pozorišta mladih prva projekcija počinje u 18:00 upravo prikazivanjem filma Control. Tako da, ukoliko vam ne odgovara termin u 23:15 u Miletićevoj, dođite u Pozorište mladih i sa početkom u 18:00 odgledajte odlični Control. Od 20:00 slede dve projekcije filmova iz Peđine filmske kolekcije, koja izuzetno uspešno, iz dana u dan, okuplja veliki broj posetilaca-poštovalaca filmske klasike. Danas sa početkom u 20:00, zahvaljujući Peđi Protiću, moćićemo da pogledamo romansu u režiji Davida Leana, Brief Encounter iz 1945, dok projekcija klasika među noir žanrom Sunset Blvd počinje u 22:00.

U maloj sali Pozorišta mladih sa početkom u 19 časova slede projekcije filmova iz selekcije Up to 10.000 Bucks, uz napomenu da će danas, usled tehničkim smetnji prilikom prvobitne projekcije, ponovo biti prikazan film Possessed iste selekcije. Potom slede filmovi Tres veces dos sa početkom u 21:00, i Video de familia u 23:00 selekcije Respect to Cuba.

Cinema City filmski program svojim izborom u Pozorište mladih poziva i najmlađu publiku festivala da dođu i zajedno sa svojim roditeljima pogledaju film Artick Tale selekcije The Cool Kids, sa početkom u 16:00.

Uživajte u šestom danu filmskog programa internacionanog festivala filma i novih medija, Cinema City. Ceo grad je bioskop!