26/06/2014 10:00

Filmovi i muzika u najlepšem spoju - pozitivna energija petog dana festivala Cinema City

Ne propustite reprizu filma koji je od srca nasmejao i zabavio publiku na Amstel Open Air bioskopu na otvorenom – „Ping pong leto“ Majkla Tulija biće prikazan u 15h u bioskopu Arena Cineplex u sali pet! Odmah potom sledi repriza filma „Čudna šuma“, koji je svoju vrlo uspešnu svetsku premijeru imao prethodnu veče.


Na istoj lokaciji u 20h sledi premijera filma o Milanu Muminu - „Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija“, u kom jednu od glavnih uloga igra odlična Jelena Stupljanin, dok režiju potpisuju Nemanja i Branislav Bala. 22:30 je vreme originalnu japansku kinematografiju i film „Zašto se ne igraš u paklu?“ kontroverznog Siona Sonoa.

Program u sali dva bioskopa Arena počinje u 15:15h fenomenalnom komedijom „Popraviti ljubav“, dok u 18h, u okviru selekcije Respect to Zoran Simjanović, ne propustite da pogledate „Anđela čuvara“ Gorana Paskaljevića u kom jednu od glavnih uloga tumači Ljubiša Samardžić.

Konačno, dugoočekivani, nakon vrlo uspešnih festivalskih prikazivanja širom sveta, film „Vis-A-Vis“ Nevia Marasovića! Drugi igrani film mladog, talentovanog reditelja biće prikazan u bioskopu Arena, u sali dva, sa početkom u 20:30. Odmah potom sledi još jedno odlično ostvarenje selekcije Fresh Danube Films - „Oh Boy“ biće prikazan u 22:30h.

U sali jedan bioskopa Arena Cineplex slede tri filma kvalitetne i originalne izraelske kinematografije: u 21h – „Kako sam ubio Rabina“, 21:30h – „Poseta orkesta“, 23h – naknadno unešena projekcija filma "Fusnota".

Program u MSUV, i to u kino sali, počinje u 14h kontroverznim "Dobrim sinom“ selekcije Beldocs@Cinema City. U 16h sledi „Pesma iz šume“ iste seleckije, a potom od 18:30h jedan od najuspešnijih festivalskih programa – Up to 10.000 Bucks – predstaviće nam filmove: „Izlaz u slučaju opasnosti“, „Nedeljni ručak“, „Zima“, „Običan dan“ i „1973“.

Jedna od najpopularnijih festivalskih lokacija - Amstel Open Air - danas donosi dva velika filmska spektakla – repriznu projekciju filma „Neposlušni“ Mine Đukić sa početkom u 21:15, a potom fenomenalni muzički dokumentarac „Muse – uživo sa Olimpijskog stadiona u Rimu“.

Nestea open air počinje sa programom u 21h filmom „Bili smo prvaci sveta“ koji govori o zlatnom dobu jugoslovenske košarke, a potom u 23h sledi odličan dokumentarni film “Mama i tata” takođe selekcije Beldocs@Cinema City.

Na repertoaru u Galeriji MSUV i danas možete pogledati odličan izbor filmova kratkom metra – Cinema City Shorts Petra Protića.

I ne zaboravite da danas u Muzeju, sa početkom u 21h, možete pogledati selekciju najboljih spotova regiona u izboru MTV-ja. Dvadeset i pet odličnih spotova takmičiće se za nagradu festivala – IBIS za najbolji muzički video spot.