14/10/2013 16:08

Film "Teret" na festivalima u Kotbusu i Zagrebu

“Teret”, projekat za dugometražni film Ognjena Glavonića, izabran je da učestvuje na koprodukcionom marketu “Konekting Kotbus” u okviru Filmskog festivala u Kotbusu, u Nemačkoj, i na radionici za razvijanje scenarija u okviru Zagreb Film Festivala u Hrvatskoj.

Teret” je jedini projekat iz Srbije koji će učestvovati na filmskom marketu u Kotbusu i u selekciji “Moj prvi scenarij”, koja će biti održana u okviru 11. Zagreb Film Festivala.

Radnja “Tereta” dešava se u Srbiji 1999. godine i prati dva dana u životu vozača koji svojim kamionom prevozi nepoznati teret kroz zemlju. Producentska kuća “Non-Aligned Films” se nalazi na čelu ovog projekta. Početak snimanja filma predviđen je za jesen 2014. godine. Projekat je prethodno podržan od strane fonda Roterdamskog filmskog festivala “Hubert Bals” i predstavljen je u programu “Producers network” na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

“Teret” je prvi dugometražni igrani film Ognjena Glavonića, autora brojnih nagrađivanih kratkih i dokumentarnih filmova. Njegov poslednji film, dokumentarac “Živan pravi pank festival”, je sa velikim uspehom premijerno prikazan prošlog meseca u punim salama Doma omladine u Beogradu i Kulturnog centra u Pančevu, kao i u mesecu avgustu na festivalu Cinema City u Novom Sadu.