31/08/2013 11:19

Film o muzičkoj legendi Marliju i nastup sastava Svi na pod u Heineken pivari

Amstel Cinema City Party

Cinema City u saradnji s kompanijom Heineken u Srbiji i brendom Amstel organizuje poseban festivalski program u subotu, 31. avgusta u nesvakidašnjem prostoru Heineken pivare. Za 21 čas planiran je nastup DJa, a nakon toga u 22 časa sledi projekcija dokumentarnog filma ''Marley'' reditelja Kevina Mekdonalda. Film prati život najvećeg rege muzičara Boba Marlija čije stvaralaštvo i dan danas ne prestaje da inspiriše umetnike. Njegov uticaj na istoriju muzike je neponovljiv. U filmu sagledavamo njegov život od od ranih dana pa do uspona do internacionalne superzvezde Film sadrži kadrove i snimke iz porodičnog života koje je porodica velikodušno ustupila reditelju učinivši njegov život dostupan poštovaocima širom sveta. Kroz retke snimke, izuzetne nastupe i otkrivajuće intervjue sa ljudima koji su ga najbolje poznavali otkrivamo svu dubinu ličnosti koja je bila vrhunski muzičar i drušveni revolucionar. Ovaj film je svrstan u festivalsku selekciju Planet Rock koja donosi neka od najboljih filmskih muzičkih ostvarenja, ali i filmove koji neguju drugačiji životni stil i vrednosti prikazujući savremenu umetnost u različitim formama.


Nakon projekcije filma, od 23:30 planiran je nastup beogradske grupe „Svi na pod". Ovim nastupom, ''Svi na pod'' nastavljaju uspešnu višegodišnju saradnju s festivalom Cinema City. Svojim nastupom predstaviće pesme kojima su tri godine unazad osvajali publiku širom Srbije i regiona. Pažnju domaće javnosti osvojili su kontinuiranim uspehom na domaćim radio stanicama, brojnim nastupima i neobičnim spotovima. „Svi na pod" su poznati po žanrovskoj raznolikosti i veoma energičnim nastupima. Kako su izjavili u prethodnim intervjuima, aktivno rade na tome da njihovi koncerti budu uvek korak ispred studijskih radova i zato insistiraju na potpuno slobodnom i živom nastupu.


Ulaz za Amstel Cinema Party biće dozvoljen isključivo donosiocima pozivnice kojima će biti organizovan dolazak i povratak iz Heineken pivare. Posetioce očekuje jedinstveno iskustvo gledanja filma u nesvakidašnjem prostoru pivare.

Amstel pivo nastalo je u Holandiji, dok je prva Amstel pivara otvorena 1870. godine. Od 2009. godine Amstel pivo se proizvodi i u Srbiji, u Novom Sadu. Saradnja sa ovim brendom omogućava svim ljubiteljima filma da prisustvuju projekcijama u nesvakidašnjem i neobičnom prostoru pivare, i istovremeno predstavlja kvalitetan primer saradnje između uspešne kompanije i Cinema City festivala.


Raspored organizovanog prevoza do Heineken pivare:

Polazak

Centar (autobuska stanica kod Srpskog narodnog pozorišta) - Heineken pivara

20:45

21:30

23:00

Povratak

Parking kod Heineken pivare - stanica prekoputa SNP-a

23:30

01:00

02:00