22/08/2016 20:46

Film o legendarnom Arsenu Dediću, "Moj zanat", na Festivalu uličnih svirača

Subota, 3. septembar, 21h

Na šesnaestom izdanju Festivala uličnih svirača, tokom 2. i 3. septembra, ne propustite priliku da pogledate filmski program koji uređuje i producira Cinema City internacionalni filmski festival. Bioskop na otvorenom biće smešten u blizini Barutane „Josif“ u Petrovaradinu, neposredno nakon prolaska kroz Beogradsku kapiju, a pristup projekcijama biće slobodan.
Film "Moj zanat" Mladena Matičevića, o legendarnom Arsenu Dediću, biće prikazan 3. septembra, u 21h
. Na spominjanje imena Arsena Dedića, svako odmah pomisli na veliki broj izvanrednih pesama koje su nam urezane u pamćenje, na more knjiga poezije, na boema, šarmera i bonvivana koji je u našim životima odavno postao konstanta.

I kako to obično biva kod velikih umetnika čija dela postaju deo kolektivne svesti, on za života zapravo počinje da postoji u dva paralela svemira. Prvi je svemir veliki, a u njemu je Arsen Krleža ili možda Ujević popularne muzike, ravan Dilanu i Koenu, ali šarmantniji i topliji od obojice… Drugi svet je Arsen sam, običan čovek iz susedne ulice, koji pokušava da dostojanstveno kormilari vlastitim životom, životom koji je odavno nadrastao njega samog…


Program i satnica filmskih projekcija na Festivalu uličnih sviračaPetak, 2. septembar, 21h

Priča o stanovnicima zida, režija: Andrej Boka

Boye: Prvi pravi ženski zvuk, režija: Brankica Drašković

Petak, 2. septembar, 23h

Cinema Komunisto, režija: Mila Turajlić

Subota, 3. septembar, 21h

Kod kuće, Nenad Mikalački

Moj zanat, Mladen Matičević

Subota, 3. septembar, 23h

Druga linija, Nenad Milošević