20/09/2011 11:05

Film o bendu „Pearl Jam“ danas u bioskopima

Dokumentarni film reditelja Kamerona Kroua (Cameron Crowe) o bendu Pearl Jam biće prikazan danas u bioskopima "Kolosej" i "Ster sinemas", najavio je domaći distributer "MegaKom film".


Film pod nazivom “Pearl Jam Twenty” snimljen je povodom dvadeset godina postojanja slavnog američkog benda. Dokumentarni film sadrži veliki broj do sada neobjavljenih video materijala, snimaka sa koncerata, kao i nove intervjue sa članovima benda. Pratimo priču od početka stvaranja benda, njihovog sticanja svetske slave, potom haosa u koji ulaze nakon što su postali slavni. Nakon toga sledi degradacijski korak u njihovoj karijeri koji ubrzo ispravljaju stvarajući oko sebe krug bliskih ljudi od poverenja u kojem je bend mogao da nastavi nesmetano da se razvija.

Film je muzičko svedočanstvo o tome kako je Pearl Jam uspeo da tokom dvadeset godina ostane “svoj”, da stvara muziku kakvu želi i pri tom poštuje svoje mnogobrojne fanove širom sveta. “Pearl Jam Twenty” ilustruju odlične numere koje je izabrao reditelj filma, oskarovac Kameron Krou.