28/06/2014 12:10

Film "Loša kosa" zvanično zatvara Cinema City

Posetioci festivala Cinema City biće u prilici da pogledaju višestruko nagrađeno ostvarenje "Loša kosa" Marijane Rondon u okviru selekcije 360°, kao film zatvaranja ovogodišnjeg Cinema City festivala. Na festivalu u Solunu film je osvojio „Bronzanog Aleksandra” za originalnost i inovaciju, kao i nagradu žirija kritike Fipresci, na festivalu Mar del Plata nagradu za najbolju režiju, a na Havana filmskom festivalu priznanje za najbolji film.


Junaci filma okruženi su sredinom u koju ne uspevaju da se uključe. Zidovi posebno projektovanog "utopijskog grada" postali su platno za reprezentaciju moći, ideologija, politike i ispraznih modela lepote. Kako se u takvoj sredini, i disfunkcionalnoj porodici, snalazi jedan devetogodišnji dečak, opsednut svojom frizurom i željom da bude voljen, pogledajte u snažnom venecuelanskom ostvarenju "Loša kosa" rediteljke Rondon.

Očekujemo vas u bioskopu Arena Cineplex kada će, nakon svečane ceremonije zatvaranja festivala i dodele nagrada u 20h, biti prikazan film "Loša kosa".