23/05/2022 15:09

Film „Leto kada sam naučila da letim” i specijalni gosti na „Vili”

Sve ono čega se dobro sećate sa ranijih izdanja Cinema City festivala: bioskop pod vedrim nebom, vrhunski zvuk i filmsko platno koje će vas ostaviti bez daha – gledanje filmova biće prilika da okupite najbliže i provedete filmsko veče daleko od grada na festivalu „Vila”. Trodnevni filmski repertoar zabaviće i decu i odrasle, te će biti prikazan jedan od aktuelnih hitova koji je pobrao sve simpatije publike, film „Leto kada sam naučila da letim”, rađen prema knjizi Jasminke Petrović, a u fantastičnoj režiji Radivoja Andrića.
Projekcija filma „Leto kada sam naučila da letim” zakazana je ze 5. jun u 21 čas u Vrdniku, na Fruškoj gori, na festivalu „Vila”.

I kao da to nije dosta, nakon projekcije uslediće i razgovor za glavnom glumicom i producentom filma!


Osim filmskog, na „Vili” nas očekuje dečiji, pozorišni i muzički program, čineći ovaj festival savršenim događajem za porodicu i prijatelje.

Šta nam donosi dečiji program pročitajte na ovom linku.

Neke od najznačajnijih evropskih heroina umetnosti okupiće se na muzičkoj bini festivala „Vila”.

Gotik vila Tarja Turunen, vile klasične muzike – violinistkinje Simon Lamsma i violistkinja Tabea Cimerman, četiri vile koje čine bend Warpaint, ali i regionalne vile Natali Dizdar i Kaliopi, zatim vila jugoslovenskog glumišta Anica Dobra i mnoge druge biće deo jedinstvenog iskustva koje će ponuditi ovaj festival u magičnom ambijentu kroz različite sadržaje – predstave, koncerte, plesne performanse, poeziju, film, gastrokulturu, rok kamp za devojčice, kao i programe za najmlađe.

Ovaj festival deo je programskog luka „Heroine“ Evropske prestonice kulture koji od 18. maja do 12. juna kroz izložbe, predstave, debate, književnost, poeziju i muziku, predstavlja žensko stvaralaštvo.

Više informacija objavićemo uskoro.