10/11/2015 09:14

Festival autorskog filma od 27. novembra do 5. decembra

Festival autorskog filma, jedna od najvažnijih kulturnih manifestacija, ove godine se održava 21. put od 27. novembra do 5. decembra. Glavni program festivala, koji tradicionalno prikazuje najbolja ostvarenja umetničkog filma iz celog svega i pobednike prestižnih svetskih filmskih festivala, ove godine čine 22 ostvarenja, a festival obiluje i bogatim pratećim programom.

Plakat ovogodišnjeg festivala je inspirisan stogodišnjicom rođena Orsona Velsa, jednog od najznačajnih filmskih autora i tvoraca savremenog filmskog jezika. Autorka plakata je dizajnerka Vesna Pešić.

Među filmovima koji će se naći u glavnom programu nalazi se pobednik festivala u Veneciji „Iz daleka“, dobitnik Grand pri žirija u Kanu „Šaulov sin“, dobitnik Srebrnog medveda za režiju „Aferim!“ i još mnogo ostvarenja koji su nagrađivani na renomiranim svetskim festivalima.

Festival se održava na više lokacija u gradu: Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Muzeju Jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) i Zgradi Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1), Domu kulture Studentski grad, bioskopu „Fontana“, UK Parobrod i Art bioskopu.


Konferencija za novinare će se održati 12. 11. u 12h u DKC-u gde će biti predstavljen kompletan program i prikazani svi detalji ovogodišnjeg FAFa. Sve informacije u vezi sa Festivalom autorskog filma biće objavljene na zvaničnom sajtu www.faf.rs. Rok za akreditovanje novinara je do 16. novembra.