25/02/2011 13:45

FEST u Beogradu i Novom Sadu

Večeras se u centru “Sava” otvara međunarodni beogradski filmski festival FEST, koji se ove godine, po 39. put, održava pod sloganom "U kom si filmu". Festival će u 19.00 časova otvoriti britanski glumac i reditelj Ralf Fajns, nakon čega će beogradska publika biti u prilici premijerno da pogleda njegov film “Koriolan”.

Na svečanosti povodom otvaranja manifestacije biće izveden i prigodan 20-minutni muzičko-scenski program koji će podsetiti gledaoce kako su nekad izgledala otvaranja beogradskog filmskog festivala. Pažnja će biti posvećena i srpskoj produkciji, pa će pored novog filma Dejana Zečevića, "Neprijatelj", biti prikazani "Zajedno" Mladena Matičevića i koprodukcioni "Cirkus Kolumbija" Danisa Tanovića.

Na ovogodišnjem FEST-u biće prikazano više od 70 filmova u šest programskih celina. Publika će ove godine imati prilike da vidi popularne filmove kao što su "127 sati", "Poslednji cirkus", "Kraljev govor", "Put u nepoznato", "Crni labud"...

Od 26. februara do 7. marta, u Areni Cineplex će biti prikazani najznačajniji filmovi ovogodišnjeg FEST-a pod naslovom FEST NS.Izbor FEST-a 2011 u Novom Sadu će omogućiti i građanima Novog Sada da istovremeno pogledaju navedena najznačajnija filmska ostvarenja kada se ista premijerno prikazuju na FEST-u u Beogradu. Većina njih je nominovana u različitim kategorijama za nagradu Oskar. Karte se mogu kupiti... u pretprodaji na blagajnama Arena Cineplexa od 21. februara, a cena svih projekcija je 300 din.