27/05/2012 18:55

Exit Point predstavlja film "Doviđenja" - priču o prijateljstvu i ljubavi

Peti film reditelja Enthovena, “Doviđenja”, imao je svetsku premijeru na festivalu u Montrealu 2011 godine, gde je pored Gran Pri nagrade festivala osvojio i People’s Choice Award, kao i specijalno priznanje ekumenskog žirija.


„Doviđenja” je priča o ljubavi, bezuslovnom prijateljstvu i požudi, priča o humoru kao jedinom sredstvu kojim se prevazilaze bolne situacije, o jakoj žudnji kao najmoćnijem motivu koji stoji iza čovekove borbe da se prevaziđu ograničenja. Lars, Filip i Džozef kreću na posebnu misiju. Na višem nivou njihovo putovanje predstavlja koliko borbu za nezavisnost, toliko i borbu za prijateljstvo i ljubav ali pod njihovim uslovima.

Ovo je film o pravom prijateljstvu. Način na koji se trojica drugara međusobno zadirkuju i šale otkriva duboku privrženost, jer samo pravi prijatelji mogu da razumeju takav odnos. Vrlo su svesni svojih slabosti i međusobno se prihvataju kao takvi. Na kraju, svi imamo slabosti i ograničenja, ali bez obzira na sve nastavljamo da se borimo za svoje snove.

Joy of living, friendship and will power! Sex for all!