26/01/2019 10:00

Čestitamo na otvaranju Omladinske prestonice Evrope!

Danas zvanično počinje godina u kojoj su u Novom Sadu u fokusu mladi! U godini omladinske prestonice Evrope Opens će podsticati mlade na aktivno učešće u društvu, na kreativnost i inovativnost!

“Novi Sad je titulu Omladinske prestonice Evrope dobio na osnovu programa koji bi tokom tri godine trebalo da obuhvati preko pola miliona mladih ljudi u čitavoj Evropi. Program #OPENS2019 osmišljen je tako da mladi budu ti koji se pitaju, inicijatori pozitivnih promena i pioniri kreativne industrije”, piše na sajtu Opensa, a sa tim ciljevima će im pomoći udruženja koja već godinu dana realizuju najrazličitije projekte i imaju plan za ovu i narednu godinu!Cinema City u okviru projekta „Moj heroj“ stavlja akcenat i čini vidljivijim prave vrednosti u sveopštoj atmosferi površnih medijskih sadržaja usmerava mlade da je pravi recept za uspeh učenje, vredan rad na sebi, istraživanje sopstvenih potencijala i doprinos zajednici u kojoj živimo.

U okviru realizacije ovog trogodišnjeg projekta predviđena je produkcija i promocija 3 serijala emisija kratke forme oko 10 minuta „Moj heroj“ u kojima će mladi predstavljati svoje uzore među rođacima, komšijama i prijateljima, ali i stariji pričati o onima koji su njih same inspirisali kad su bili mladi i kako je izgledala njihova mladost. Serijal će biti emitovan na televizijskom programu, ali i plasiran kroz društvene mreže. Emisijama se želi podstaći solidarnost među našim građanima, produbiti međusobno razumevanje i uvažavanje potreba mladih i starih, promovisati pozitivne vrednosti i lepe priče koje mogu da inspirišu.

Osim učešća, tj. gostovanja u samim emisijama, mladi imaju priliku da tokom trogodišnjeg ciklusa budu deo procesa kreiranja emisija. Ideja je da se raspiše konkurs za svaku godinu gde će se mladi zainteresovani za TV produkciju pozvati da zajedno sa autorskom ekipom učestvuju u pripremama, snimanju, postprodukciji emisija i steknu sliku o tome kako izgleda kreativni proces, koje su njegove faze, koliko traje i kakve veštine i kvalifikacije podrazumeva. To je deo neformalne profesionalne orijentacije kojom želimo da mladim ljudima omogućimo upoznavanje profesija i procesa rada.