29/05/2019 05:52

EAVE Producers Workshop u Novom Sadu

EAVE Producers Workshop svake godine okuplja 50 mladih filmskih producenata iz Evrope koji iza sebe imaju po jedan dugometražni film, a ovog juna radionica se dešava u Novom Sadu!


Kroz intenzivni trening u toku cele godine, a pod vođstvom 20 mentora koji su vrhunski evropski stručnjaci, učesnici stiču neophodna teorijska i praktična znanja o sistemu, pravilima i pozitivnim praksama evropske filmske ko-produkcije, razvoju filmskog scenarija, marketingu i promociji filmova i strateškom planiranju u svojim kompanijama.

Program uključuje predavanja finansijske ekspertkinje Linde Beat (Linda Beath) o jedinstvenom digitalnom tržištu (eng. Digital Single Market), marketinške ekspertkinje Sare Kalderon (Sarah Calderon) o digitalnim strategijama u ranim fazama iz ugla producenta, voditeljke studija Lise Lense-Moler (Lise Lense-Møller) o razvoju dokumentaraca.

Domaći filmski producenti koji su učestvovali u ovom programu danas čine okosnicu naše kinematografije, a među njima su Miroslav Mogorović (Rekvijem za gospođu J., Ničije dete, Dovlatov), Snežana Penev (Dobra žena, Spomenik Majklu Džeksonu), Nataša Damnjanović (Vlažnost, Svi severni gradovi), Marko Paljić (Mali Budo, Jesen samuraja) i drugi.

Program svake godine čine tri jednonedeljne radionice. Prva se održava u Luksemburgu, a druge dve radionice se ''sele'' u potrazi za novim lokacijama. Na veliko zadovoljstvo domaće filmske branše, odlučeno je u 2019. godini druga, junska radionica bude održana u Novom Sadu. Ona će biti održana od 20. do 26. juna 2019. u hotelu Šeraton. Detaljan program, praktične informacije i instrukcije za registraciju biće objavljeni uskoro. Više informacija potražite ovde.