24/11/2011 14:31

Džuli Delpi režira film o frontmenu benda The Clash

Poznata francusko-američka glumica i rediteljka snima biografski film o frontmenu benda „The Clash“, Džou Strameru (Joe Strummer). Film će se zvati „The Right Profile“ prema pesmi koja se nalazi na albumu „London Calling“ iz 1978.


Prema magazinu Varajati (Variety), okosnicu filma činiće Stramerova odluka da se 1982. godine povuče iz javnog života. Čuveni britanski muzičar fomirao je bend „The Clash“ sedamdesetih godina. Zajedno sa „Sex Pistolsima“ imali su vodeću ulogu na londonskoj pank-rok sceni, kasnije dopunjujući svoj zvuk uticajima rege i fank zvuka. Bend je bio poznat po svojim javnim nastupima, angažovanim tekstovima u kojima je isticano levičarsko opredeljenje i izražen osećaj za socijalnu pravdu. Stramer je predvodio bend do njegovog raspada 1986, a kasnije je oformio sastav "Meskaleros". Umro je u 50. godini od srčanog udara.

Glumica i rediteljka Delpi proslavila se ulogama u filmovima "Pre svitanja" (Before Sunrise) i "Ubiti Zoi" (Killing Zoe). 2007. režirala je film “Dva dana u Parizu” (Two Days in Paris) u kome je igrala pored Adama Goldberga, a upravo je završila snimanje nastavka pod nazivom "Dva dana u Njujorku" (Two Days in New York), gde pored nje igra Kris Rok (Chris Rock).