02/09/2017 14:14

Druge večeri u magičnom Gradiću očekuje vas dvadeset i jedno filmsko ostvarenje

Nakon predivne prve večeri i otvaranja Gradić festa, koje je zabeležilo fenomenalnu postu od 20 000 Novosađana i gostiju, u toku druge večeri festivala, 2. septembra, posetioci će imati priliku da uživaju u projekcijama dvadeset i jednog filmskog ostvarenja iz zemlje i sveta.

Prve projekcije počeće u 17:00 časova na jedinoj zatvorenoj lokaciji bioskopa Beogradska indoor cinema - Bioskop u zatvorenom prostoru na uglu Beogradske i ulice Lisinskog, filmom „Naši očevi, majke i njihova djeca“ u režiji Sanje Savić. Nakon ovog filma posetioci će imati priliku da pogledaju i film Tamare von Steiner „Controindicazione“ film koji govori o zatvorskoj bolnici za mentalno obolel osobe u italiji. U 21:00 čas predstaviće nam se dugo očekivani film Luke Bursaća „Afterparti“ koji će nas uvesti u svet instant hedonizma i noćnog života mladih u Srbiji. Svi ljubitelji muzike i hip hop muzike uživaće u projekciji  filma Angelique Germain „Univerzalno stanje uma“,  koji će nas od 23:15 časova provesti kroz internacionalnu scenu hio hip muzike.

U barkonoj atmosferi ulice Vladimira Nazora, na levoj strani Podgrađa od Beogradske ulice, biće postavljen drugi bioskop na otvorenom Nazorova open air cinema. Na ovoj lokaciji predstaviće nam se filmovi iz selekcija 360 stepeni i Nacionalne klase. Satirična komedija koja će otvoriti ovu lokaciju u 20:30 časova, dolazi nam iz Francuske, režisera Iana Klipera „Zvezdano nebo nad mojom glavom“ . Drugi film koji ćemo gledati u Nazorovoj ulici od 22:00 časa biće „Jesen samuraja“ film Danila Bećkovića.

Na najvećoj  lokaciji Kapija Open Air Cinema, lokaciji iza Beogradske kapije, imaćete priliku da uživate u dve divene komedije i emotivnoj drami o legendi muzičke scene Nik Kejvu. „Dva loto listića“ režisera Paul Negoescua, komedija koja nam dolazi iz Rumunije otvoriće ovu lokaciju u 20:00 časova. Nakon komedije u 21:45 imaćemo priliku da pogledamo emotivnu dramu o porodičnoj tragediji Nik Kejva „Još jednom s emocijom“ režisera Andrua Dominika. U 23:45 časova na platnu će ponovo biti prikazan komedija koja nam dolazi iz Izraela „Sveti vazduh“ režisera Shady Srour.

Lokacija Rampin put open air cinema, na putu koji vodi od crkve Sv. Juraja ka Tvrđavi, predstaviće kreativnu niskobudžetnu industriju u okviru selekcije Up to 10 000 bucks. Druge večeri festivala publici će se predstaviti 15 filmova, a projekcije će početi u 20:30 časa. U drugom bloku Up to 10 000 bucks selekcije koji će početi u 22:30 biće prikazani i filmovi koji zbog tehničkih problema nisu bili prikazani prvog dana festivala „Kamen u ruci“, „Glad“ i film „Kada bih mogla da biram“.


 

Požurite da zauzmete svoja mesta! Vidimo se večeras u Gradiću!