11/06/2015 12:07

Domaći predstavnik u selekciji Fresh Danube Films: film "Mali Budo"

Domaći predstavnik u Fresh Danube Films selekciji je film reditelja i scenariste Danila Bećkovića (ko-scenarista Dimitrije Vojinov), čiji je ovo debitantski celovečernji igrani film. Mali Budo, je komedija mentaliteta u kome igra velika glumačka ekipa, među kojima su Petar Strugar kao Budo, Sergej Trifunović, Tihomir Tika Stanić, Petar Božović, Hristina Popović, Jelena Rakočević i mnogi drugi.
Film nas upoznaje sa Dragom, podgoričkim hirurgom, koji prilikom operacije pravi veliku grešku i ubija sina jedinca gradskog moćnika. Da bi svog jedinca Buda zaštitio, Drago ga šalje u Srbiju kod prijatelja iz studentskih dana. Budo ovo shvata kao sjajnu priliku da se upozna sa noćnim životom gradova koji nikad ne spavaju. Obilazi barove i luta kroz vrelu noć u potrazi za ženama i drugim oblicima zabave, potpuno nesvestan da njegovi zaštitnici ne nameravaju da ispune svoja obećanja.

Reditelj Danilo Bećković, rođen je 1981, u Podgorici. Diplomirao je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, kao i Opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Ovde pogledajte sve filmove selekcije Fresh Danube Films.

Ove godine se družimo na potpuno novoj lokaciji, gde će Cinema City ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo. Stoga, informišite se i o ulaznicama, festival se bliži!

#CinemaCity2015