22/02/2013 09:16

Domaća premijera filma "Krugovi"

Domaća premijera filma “Krugovi” biće održana u Sava Centru, na ovogodišnjem FESTU, u subotu 23. februara u 19 časova. Film će biti predstavljen novosadskoj publici, u bioskopu Arena Cineplex u nedelju 24. februara, a crnogorska premijera filma biće održana u Podgorici, u bioskopu Cineplexx 28. februara.

Film reditelja Srdana Golubovića svetskoj publici predstavljen je na festivalu Sundance u SAD i festival u Berlinu. Na oba festival “Krugovi” su nagrađeni, Specijalnom nagradom žirija, odnosno nagradu Ekumenskog žirija. Glavne uloge u filmu tumače Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Leon Lučev, Nikola Rakočević, Hristina Popović, Vuk Kostić i drugi. Ovaj film je savremena priča o jednom herojskom delu, i njegovim pozitivnim posledicama.

Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svedoci dogadjaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote. Nebojša, svedok dogadjaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja; Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi; a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

Film postavlja pitanje da li je herojsko delo uzaludna žrtva, ili, kao kamen bačen na površinu vode proizvodi krugove koji se šire kroz vreme i prostor podstičući nas da činimo nova dobra dela.