23/11/2010 11:47

Dodeljena Emi priznanja u Njujorku

Na juče održanoj 38. dodeli Međunarodnih Emi priznanja glavne glumačke nagrade pripale su Heleni Bonam Karter (Helena Bonham Carter) i Bobu Hoskinsku. Hoskins je nagradu za najboljeg glumca dobio za ulogu u seriji „The Street” scenariste i producenta Džimija Makgaverna (Jimmy McGovern), u kojoj igra vlasnika paba, bivšeg alkoholičara. Serija „The Street“, koja prati životne priče stanovnika jedne ulice u Mančesteru, dobila je nagradu Emi za najbolju dramsku seriju.


Heleni Bonam Karter pripala je nagrada za ulogu popularne britanske dečje spisateljice Inid Blajton u biografskoj drami "Enid". Dobitnici iz Britanije su i "Shaun the Sheep" u kategoriji programa za decu i mlade, i "Small Island" u kategoriji TV filma/mini serije.

Za najbolju komediju proglašena je izraelska serija "Traffic Light". U kategoriji telenovele prva Emi internacionalna nagrada pripala je portugalskoj seriji "My Love".

Počasnu Emi nagradu dobio je Sajmon Kauel (Simon Cowell), koji je početkom ove godine napustio TV takmičenje "Američki idol" da bi gledaocima u SAD predstavio američku verziju njegovog britanskog pevačkog takmičenja "Faktor Iks" na televiziji Foks.

Kauelu je dodeljena nagrada zbog novog pristupa televizijskim takmičenjima talenata, kao i zbog toga što je ugled stečen u industriji zabave iskoristio da sakupi desetine milione dolara za dobrotvorne akcije namenjene deci, zaštiti životinja...