26/06/2014 11:50

Danas ne propustite MTV selekciju video spotova!

Ove godine se uzbudljivim programima pridružuje i nova selekcija najboljih regionalnih muzičkih spotova, nastala u saradnji sa MTV-jem. Cinema City i medijska kuća MTV, krajem prošlog meseca, uputili su otvoren poziv autorima muzičkih spotova za numere regionalnih izvođača, koji dolaze iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, a čiji su se spotovi prvi put emitovali tokom prethodne i ove godine.Nakon velikog broja pristiglih prijava, tim MTV-a je napravio izbor 25 odličnih spotova koji će se naći u užem izboru za nagradu.Publika Cinema City festivala moći će da uživa u inventivnim i zabavnim kratkim filmovima snimljenim za pesme poznatih regionalnih izvođača: Filip Dizdar, Bad Copy, Elemental, Van Gogh, Jarboli, Dubioza kolektiv, Aleksandra Kovač, Partibrejkersi, Gibonni, Studio Frendo, Svi na pod!, Threesome, Laibach, Who See, Krš, Skroz, Frau Casio, S.A.R.S, Lollobrigida, The Frajle, Frenkie, Detour, Gretta, Zemlja gruva! i 2Cellos.

U konkurenciji su:

- FILIP DIZDAR "BOLJE DA OSTANEŠ SAMA"

- BAD COPY "ESI MI DOBAR"

- ELEMENTAL "BOLJI SI"

- VAN GOGH "ANĐELE MOJ BRATE"

- JARBOLI "ZABLUDA"

- DUBIOZA KOLEKTIV "KAŽU"

- ALEKSANDRA KOVAČ "JEDNA ŽENA"

- PARTIBREJKERS "SITNA LOVA"

- GIBONNI "HEY CROW"

- STUDIO FRENDO "PIPI"

- SVI NA POD! "BARAKUDA"

- THREESOME "WAHINE"

- LAIBACH "THE WHISTLEBLOWERS"

- WHO SEE "DINAMIDA"

- KRŠ "DOBRO VEČE"

- SKROZ "VILA"

- FRAU CASIO "MLADA"

- S.A.R.S. "KLINKA"

- LOLLOBRIGIDA "STROBOSKOP"

- THE FRAJLE "PARE VOLE ME (GRAMOPHONEDZIE REMIX)"

- FRENKIE "NAPAĆENI BOŠNJO"

- DETOUR "SNIJEG"

- GRETTA "BEZ RIJEČI"

- ZEMLJA GRUVA! "SUDOPERA"

- 2CELLOS "IL LIBRO DELL' AMORE (THE BOOK OF LOVE) FEAT. ZUCCHERO"

Najboljem filmu ove regionalne selekcije muzičkih spotova, pripašće nagrada Cinema City festivala Ibis za najbolji muzički video, po mišljenju dvočlanog žirija, u sastavu Aleksandar Ilić i Boris Miljković. Aleksandar Ilić, direktor fotografije za filmove poput Apsolutnih sto, Klopka i Krugovi, poznat je i po velikom broju muzičkih spotova, koje je ostvario kako u saradnji sa različitim rediteljima, tako i samostalno. Boris Miljković je reditelj i kreativni direktor, sa bogatim profesionalnim iskustvom stečenim u Parizu, Londonu i Kairu, kao i dobitnik različitih nagrada koje su mu dodelili MTV, Clio, Epica i Golden Drum. Miljković je trenutno kreativni direktor na RTS-u i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti.

Ne propustite da se podsetite najboljih regionalnih muzičkih spotova, kao i odličnih pesama, u okviru ove specijalne selekcije Cinema City festivala koju ćete moći da pogledate danas, 26. juna, u Kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, sa početkom u 21h, i čija će projekcija sigurno proteći u dobrom raspoloženju i veseloj atmosferi.