05/02/2015 12:35

Dan domaćeg filma: Gledamo domaće!

Program Dan domaćeg filma koji Filmski centar Srbije organizuje sa udruženjem Filmkultura nastavlja sa programom tokom februara.

Program DDF posvećen je podsticanju i promovisanju domaćeg filmskog stvaralaštva i, јoš više, edukaciјi mladih generaciјa filmske publike, i biće organizovan svakog meseca do kraјa godine u 11 gradova Srbiјe, a publici će biti prikazano ukupno 14 domaćih dokumentarnih ostvarenja. Ulaz na sve projekcije je slobodan, a nakon filmova publika će moći da razgovara sa autorima.

U četvrtak, 5. februara, u Kulturnom centru Novog Sada, sa početkom u 19h, možete pogledati film "Zvezda je rođena" Vanje Kovačević.


Ovo je autobiografska priča o ostvarivanju vlastitih snova, o ratu protiv samog sebe i o pobedi. O muzici, ali pre svega o ritmu. Vanja ima 29 godina i profesionalno se bavi filmom, a njen dečiji san da svira bubnjeve u bendu - sada se ostvaruje. Inspirisana pesmom "Rođen za scenu" benda The Decemberists, Vanja sama sebi postavlja ultimatum tako što zakazuje koncert: pred njom je devet i po meseci proba, sumnji, nada, očaja i euforije.

Film "Zvezda je rođena prikazan je na festivalu Cinema City 2011. godine, u okviru selekcije Planet Rock.

DDF program za februar pogledajte ovde.

Izvor: filmkultura.org, fcs.rs